A csehek elkezdtek szörnyű dolgokat dobálni a vécébe. A csővezetőknek elegük van belőle, majd foglalkoznak vele.

Az állítólagos tartalmon és a vécépapíron kívül szinte semmi sem való a vécékagylóba. Vigyázz, mit húzol le, nagy károkat okozhatsz a csövekben. A tisztítás vagy a csere drága mulatság. Derítsd ki, hogy mi az, aminek biztosan nincs helye a WC-csészében.

Vigyázzon a konyhai hulladékokkal

A konyha takarítását naponta többször is el kell végezni, különösen akkor, ha kisgyermekeid vannak, vagy meleg ebédet vagy vacsorát készítesz otthon. A konyhai maradékoktól a legegyszerűbben úgy szabadulhatsz meg, ha lehúzod őket a WC-csészén. Feltételezi, hogy a szennyvízcső nagy szája ártalmatlanul leviszi az ételmaradékokat a lefolyóba. De az ételekből származó zsír az, ami károsítja a csöveket és eltömíti azokat. A csőben lévő zsiradékot ezután szennyeződés és üledék borítja, és nem könnyű megszabadulni a dugult csőtől.

Soha ne öntsön ki olajat

Hűtse le az olajat a sütőből vagy serpenyőből, a túlfőtt ételmaradékokkal együtt. Ez a legrosszabb dolog, aminek valaha is ki lehet tenni egy lefolyócsövet. Készítsen egy megfelelő edényt, például egy tejesdobozt, vágja le a tetejét, és gyűjtse a használt olajat a tartályba. Ezután dobja ki az olajnak kijelölt szemetesbe.

A konyhai hulladék megfelelő ártalmatlanítása

A konyhai hulladék a kukába való, egyes konyhai hulladéktípusok a szerves hulladékgyűjtőbe dobhatók. A konyhai hulladék nem való a csövekbe, még akkor sem, ha a mosogató mellett van elhelyezve aprítógép. Ezzel is megelőzhető, hogy egy eldugult csőből nem kívánt szagok jöjjenek ki.

A papírzsebkendő nem papír

A WC-papír lehúzása nem ugyanaz, mint a papír konyharuha, a papírzsebkendő vagy esetleg a nedves törlőkendő lehúzása. A papírok más összetételűek, mint a WC-papír, nem oldódnak fel, és dugulást okoznak a csövekben. Akkor is legyél óvatos, ha a WC-csészébe dobsz ki sebtapaszokat, sminklemosó folyadékot, egészségügyi betéteket vagy különböző zsebkendőket és apró tárgyakat. Ezek mindegyike eltömíti a csöveket, és sokkal hosszabb időt vesz igénybe, mint egy séta a szemeteshez. Természetesen ez is drágább lesz.

Fotó: N: Shutterstock

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche