A csehek már régóta csinálják ezt. Vizet öntenek a tojástartó dobozokra, ezzel megspórolják a munkát.

Tojáskartonok – terjedelmesek és gyakran használatlanok. Legalábbis így van ez sok cseh háztartásban. A tojás az egyik kedvenc étel, de mi a helyzet a fel nem használt tányérokkal? Ahelyett, hogy kidobnád őket, próbálj ki néhány kreatív felhasználási módot.

Egy praktikus szervező a műhelyben

Úgy tűnik, hogy a tojástányérnak nincs helye otthonában a hűtőszekrényen kívül máshol? Tévedés! Bár a nappalidban nem biztos, hogy elhelyeznéd, a műhelyedben vagy a garázsban tökéletes szervezőeszközként szolgálhat. A kisebb tárgyak, szögek, csavarok vagy anyák pontosan megtalálják bennük a helyüket, és rendben tarthatod a szerszámaidat.

Biológiai palántanevelés

A tojástálcák ideális körülményeket biztosítanak a palánták csírázásához. Tegye bele a földet, ültesse el a magot, és figyelje, hogyan indul be az élet ezekben a kis „cserepekben”. A tálcák nedvességmegtartó képességének köszönhetően a palánták gyorsabban életre kelnek. Amikor a növény elér egy bizonyos méretet, ültesse át.

Festővászon gyerekeknek

Szeretne a gyerekeknek egy rendhagyó teret kínálni a kreatív önkifejezéshez? Miért ne használhatnánk tojáshéjat? A vízfestékek jól tapadnak rajtuk, és a gyerekek mindenféle festményt és képet készíthetnek. A kreativitásnak nincsenek határai.

Tojáslemezből készült díszítőelemek

A tojástányérok nemcsak funkcionális, hanem esztétikai elemként is szolgálhatnak otthonunkban. Egy kis fantáziával eredeti gyertyatartókat vagy virágvázákat készíthetünk belőlük. Borítsd be őket anyaggal vagy dekorcsíkokkal, és helyezz beléjük gyertyákat vagy virágokat. Ez egy remek módja annak, hogy a tányéroknak második életet adj, és egyúttal szokatlan dekorációs elemmel gazdagítsd otthonodat.

Didaktikai taneszközök

A pedagógusok és a szülők számára a tojástányérok értékes didaktikai eszköz lehet. Használhatók egyszerű hangszerek készítéséhez vagy a számolás tanításának segédeszközeként. A gyerekek gyöngyöket vagy más apró tárgyakat helyezhetnek az egyes mélyedésekbe, hogy interaktív és szórakoztató módon tanulhassák meg az alapvető matematikai műveleteket.

A lapkák könnyen zsugoríthatóak

A szelektív hulladékgyűjtő gyorsan megtelik, különösen, ha gyűretlen tojáshéjat dobsz bele. De van megoldás! Áztasd be a tányért vízzel, várd meg, amíg megpuhul, majd egyszerűen nyomkodd ki. Így egy kompakt golyó jön létre, amely minimális helyet foglal el a kosárban.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche