A csehek nagy hibát követnek el a mosás során. Kidobják a mosógépüket és a ruháikat

Bizonyára mindannyiunkkal megtörtént valamikor. Betesszük a szennyest a mosógépbe… aztán elfelejtjük. És bezárva tartjuk egy éjszakán át, vagy talán még tovább. És amikor ráébredünk hibánkra, a mosógéphez rohanunk, attól tartva, hogy a kimosott törölközőinknek vizes kutya szaga lesz. És újra meg kell mosnunk őket.

Hasonlóképpen, ha éjszakára nedvesen felejtjük a szárítóban vagy a szennyeskosárban.

Legfeljebb 12 óra

Fontos megjegyezni, hogy ez a kihagyás nem ideális, másrészt viszont nem kell éjfélkor kiugrani az ágyból, amikor rájött a hibájára. De ha másnap reggel elfelejti kivenni a szennyest, valószínűleg gondja lesz. A Whirpool Institute szakértői szerint a nedves ruhákat nem szabad 8-12 óránál tovább a mosógépben hagyni.

Ha ez megtörténik veled nyáron, és még nem érződik a szag, ha teheted, akaszd ki a szennyest a szabadba. A nap és a friss levegő könnyen megbirkózik a mulasztásával. És megkíméli Önt attól a dilemmától, hogy mosson-e vagy sem.

Fertőtlenítse ecettel

Ha azonban nincs ilyen lehetőséged, és a mosógépnek a kinyitás után összetéveszthetetlen szaga van, kezdj el új mosási ciklust. És adjunk hozzá egy csésze ecetet a mosószerhez. Kiváló természetes fertőtlenítő, amely dezodorként is gond nélkül funkcionál. Kivétel után ruhái újra friss illatúak lesznek.

Mielőtt újra kimosná a ruhákat, érdemes szódabikarbónát önteni a mosógépbe, és a legmagasabb hőmérsékletű programot futtatni. Ezzel megtisztítja az esetleges penész- és baktériumcsírákat, amelyekhez a mosógép nedves, szellőzetlen dobja megfelelő inkubátor. Ha nincs szódabikarbóna, akkor egy mosogatógép tabletta is ugyanezt a szolgáltatást nyújtja.

Fotó: Shutterstock

Ne becsülje alá a penészgombát

Ne becsüld alá. A rosszul szárított ruhában élő gombák olyan tüneteket okozhatnak, mint orrdugulás, ziháló légzés, vörös vagy viszkető szem. Érzékenyebb egyéneknél pedig viszkető bőr.

Amikor mosás után elfelejti kivenni a ruhákat a mosógépből, végezze el az ún szagvizsgálat. Csak szagold meg. A ruhanemű csak akkor kezd szagolni, amikor a baktériumok elszaporodnak benne. Ha már dohos szagú lesz, nagyon valószínűtlen, hogy kiszáradással elmúlik.

De ha ez a teszt nem mutat ki semmilyen szagot, akkor értelmetlen a vizet és az elektromos áramot pazarolni az új mosáshoz.

Fotó: Shutterstock

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche