A csigáknak esélyük sincs a kertben. Olcsó, és csak szét kell szórni.

A csigák és a csigák igazi csapás a kertben. Aki már találkozott velük, az tudja, milyen pusztítást végeznek, és milyen nehéz harcot kell vívnia, hogy megvédje a termését. Ez azonban lehetséges.

Csak egy hatékony terméket kell használni, és nem kell, hogy az környezetre veszélyes vegyszer legyen. A bazaltliszt ideális megoldás. Hogyan hat a csigák ellen és hogyan kell használni? Íme néhány tipp.

Csigák és csigák a kertben

A csigák és a csigák feltűnésmentesnek tűnnek, és lassú mozgással társulnak, de valójában egy pillanat alatt pusztítást végezhetnek a kertben. Mindez falánkságuknak és gyors szaporodásuknak köszönhető. E kártevők nagyszámú populációja minden kertész rémálma.

A csigák és a csigák elhalt szerves anyagokkal táplálkoznak, de sajnos nem ez az egyetlen dolog, amivel táplálkoznak. Az élő növényeket is előszeretettel fogyasztják, és ami még rosszabbá teszi a helyzetet, azok minden részét megeszik, mind a föld feletti részeket, különösen a leveleket és szárakat, sőt a virágokat és gyümölcsöket, mind pedig a föld alatti részeket: gumókat, gyökereket és hagymákat.

A megmart növények legyengülnek és végül elpusztulnak. A csigák így pusztítják el a zöldség-, gyümölcs- és virágkultúrákat. Meg lehet ezt előzni? A mechanikus módszerek és a csigák és csigák kézzel történő kiszedése, valamint a csapdák használata gyakran nem oldja meg a problémát. A legjobb megoldás a hatékony csigamegelőző szerek használata.

Használja ezt a csigapelyhet, hogy megszabaduljon a problémától

A piacon kapható kémiai csigapellet, de ezek nem környezetbarátok. Az úgynevezett kék pelletek metaldehidet tartalmaznak, egy olyan vegyületet, amely rendkívül mérgező és káros nemcsak a csigákra, hanem más állatokra és az emberekre is. A kertben, amelyet mi, gyermekeink, kutyáink és macskáink is használnak, jobb, ha környezetbarátabb, de ugyanolyan hatékony módszerekhez nyúlunk.

A csigák ellen kiváló szer a bazaltliszt. Ez egyszerűen porított bazaltkőzet, amelyet gazdag összetétele és értékes nyomelemek magas tartalma miatt műtrágyaként használnak. Ugyanakkor csigák és csigák, valamint rovarok, például levéltetvek és hangyák ellen is kiválónak bizonyult.

A finomra őrölt por állagának köszönhetően a liszt a kártevőkhöz tapad, megnehezítve mozgásukat és légzésüket. Ráadásul a réztartalom hatékonyan taszítja a csigákat és a csigákat, és a rézszalaghoz hasonlóan hat.

Hogyan használjuk a bazaltgranulátumot a csigák ellen?

A bazaltlisztet a talaj felszínére lehet szórni és trágyaként használni. Azonban az ágyások mentén csíkok formájában kialakított csiga- és csigahatárok jobban beválnak. Ez olcsó és hatékony. Egy kiló bazaltliszt mindössze néhány zlotyba kerül, és elegendő egy 4 méteres gát létrehozásához.

Fontos, hogy a bazaltlisztet napos, szél és esőmentes napokon kell kijuttatni. A legjobb, ha ezt este végezzük, miután a beporzók elmentek, és a csigák csúcstevékenysége előtt, ami éjszaka van.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche