A fazekakra égett szennyeződések és a beégett zsír pillanatok alatt eltűnik: felbecsülhetetlen értékű takarítási trükkök az egész konyha számára!

Nagyszerű trükkök minden otthonra, a konyha takarítása még sosem volt ilyen egyszerű!

A leégett edényekhez

Leégett edényekre, piszkos tepsikre, sütőlemezekre – ez szinte mindenre beválik. Abszolút minden háziasszonynak ajánlom. Én akkor próbáltam ki először, amikor megégett a pattogatott kukorica pattogtató a lábasban, ez tényleg a bomba.

Szükség van rá:

sütőpor

meleg víz,

Mosogatószivacs

Eljárás:

A serpenyőből először kaparjon le mindent, ami megy. Ezután töltse meg a serpenyőt meleg vízzel – az egész alját le kell fednie. Adjunk hozzá 1 csomag sütőport, és forraljuk fel. Forraljuk 5-10 percig, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Ezután a szokásos módon tisztítsa meg egy mosogatószivaccsal és öblítse le. Magától lejön, a perzselésnyomok egy mozdulattal lejönnek a felületről – nem kell eszméletlenre súrolni :-). A serpenyő és az edények gyönyörűen tiszták ennek köszönhetően, még az erős égési sérülések is egyből lejönnek.

Soha többé nem fogod külön-külön elmosogatni őket – tisztítsd meg az összes tepsit egyszerre, és olyanok lesznek, mint új korukban!

Ez az ötlet minden háziasszony számára jól fog jönni az ünnepi finomságok sütése előtt. Az ünnepi sütemények készítésének első lépése a formák megtisztítása. Ahhoz azonban, hogy ne kelljen minden formát külön-külön megtisztítania, és ne csak fáradságot, hanem időt is spóroljon, próbálja ki ezt a praktikus tippet. Tisztítsa meg az összes formát egyszerre, gyorsan és egyszerűen.

Szükség van rá:

Formák

3. csomag sütőpor

Víz

Eljárás:

Helyezzük a formákat egy lábasba, és fedjük le vízzel úgy, hogy mindegyik víz alatt legyen. Tegyük a tűzre, és amikor a víz felforr, öntsük bele az összes sütőport. Forraljuk még 2-3 percig, majd vegyük le a tűzről. A formákat egy éjszakán át (legalább 6 órán át) hagyjuk a vízben. Ezután tegyük a mosogatóba, öblítsük le folyó víz alatt, hagyjuk megszáradni, és már használhatjuk is!

Eredmény:

Korábban

Akkor:

Rács, mint új

Készítsen újrazárható műanyag zacskókat, ecetet és egy mélyebb sütőtálcát.. Helyezzen egy hálós szűrőt a zacskókba, és öntse bele az ecetet és a vizet 1:1 arányban. Zárjuk le, tegyük egy tepsibe, és hagyjuk áztatni egy éjszakán át. Másnap csak törölje át egy ronggyal, a szennyeződés magától lejön. Öblítse ki a weboldalt. folyó víz alatt, és kész!

Megjegyzés: Ha nagyobb rácsod van, csak áztasd be egy kád vízbe és ecetbe. Hagyja áztatni.

A sütő újra olyan, mint újkorában, minden erőfeszítés nélkül

Szükségünk van:

250 ml fehér ecet

1 liter víz

Sütőedény

1 csomag sütőpor

Eljárás:

Öntsük a vizet és az ecetet egy magasabb oldalú sütőedénybe. Tegyük a sütőbe, és állítsuk 150 fokra. Amikor a víz és az ecet felforrt, hagyjuk a folyadékot még 30 percig a sütőben, majd kapcsoljuk ki a sütőt.

Vegye ki a sütőedényt a sütőből, és tegye bele a sütőporos csomagot. Amikor a sütő kihűlt, egyszerűen dörzsölje át a sütő belsejét az ecet, a víz és a sütőpor keverékével – mivel a szennyeződés és a zsír a hő hatására és az ecetes keverék hatására fellazul, nagyon könnyen be fog menni. Ezután csak törölje át a belsejét egy tiszta vízzel átitatott ruhával, és már kész is.

Sütő és tűzhely zsírtalanító!

Én nem használok semmilyen bolti zsírtalanítót vagy tisztítószert a sütő rutinszerű karbantartásához. Ez tökéletesen működik nálam. Egy házi készítésű spray, ami sokáig kitart, szinte semmibe sem kerül, és tökéletesen zsírtalanítja és tisztítja a sütőt. Egész évben kitart, és a karbantartás gyerekjáték vele. Nagyszerű az üvegkerámia főzőlaphoz is.

Szükség van rá:

60 ml mosogatószer
120 ml citromlé
235 ml fehér ecet
300 ml desztillált vagy forralt víz

Eljárás:

Keverj össze mindent egy szórófejes flakonban. Ezt úgy csinálom, hogy még melegen felviszem a spray-t a sütő felületére, és egész éjszakára rajta hagyom. Reggel csak letörlöm nedves törlőkendővel és kész. Nincs szükség szivacsra sem. A sütő karbantartására, valamint a tűzhelyre és a kerámia főzőlapra.

Pavla H.

Védje meg konyhája ablakait a zsírtól, és tartsa őket sokkal tovább makulátlanul tisztán!

Ha épp most mostad le a konyhaablakokat, és nem szeretnéd, hogy gyorsan összepiszkolódjanak a zsírtól és a főzési füsttől, akkor van egy remek tippünk a számodra. Amikor lemossa az ablakokat, futtasson át egy puha ruhát néhány csepp folyékony glicerinnel a tiszta üvegen. Az üveg sokkal tovább marad por- és szennyeződésmentes!

Hogyan zsírtalanítsuk a konyhapultot?

„Van egy magasfényű fehér konyhaszekrényem, soha ne használjon homokot tartalmazó termékeket a tisztításhoz – minden durvább dolog károsítja a felületet. Sima zöld sampont használok, pár cseppet vízbe és lemosom. Ez egy bevált módszer, egy zsíros hajra való sampon ideális – csalán sampon. Nekem mindig van otthon kéznél, még ha nem is mosok vele hajat. A zsírosodás egyből, egy mozdulattal eltűnik, és gyönyörű fényes marad, csíkok nélkül. Használtam már mosogatószert is, de a hajsampont egyértelműen hatékonyabbnak találtam. Sima mosószert is lehet használni, homok, por és egyéb apró részecskék nélkül, amelyek károsíthatják a fényes fóliaajtó felületét – megkarcolhatják.”

A motorháztető rácsának tisztítása

Szükségünk van:

Forrásban lévő víz

½ csésze szódabikarbóna

Eljárás:

Öntsön vizet egy nagy fazékba (amelybe belefér a szűrő), és forralja fel. Adjuk hozzá a szódát a forrásban lévő vízhez, és keverjük el. Vegyük le a tűzről, és dobjuk a szűrőt a forró vízbe. Hagyja ázni 15-20 percig.

Ezután öblítse le a szűrőt folyó víz alatt. Ha a szűrő nagyon erősen szennyezett, ismételje meg az eljárást, vagy hagyja hosszabb ideig áztatni.

Így húzza ki a zsírt a fából készült konyhaszekrényekből

Szükség van rá:

1 rész növényi olaj

2 rész szódabikarbóna

Eljárás:

Egyszerűen keverje össze a két összetevőt – a végén paszta állagúnak kell lennie. A pasztát egy ronggyal vigye fel a piszkos felületre. Használhatsz egy régi fogkefét is a horpadásokhoz és illesztésekhez. A paszta minden szennyeződést és zsírt magába szív. Önnek már csak annyi a dolga, hogy élvezze a tökéletesen tiszta vonalakat.

A csempe a konyhaszekrény falán

Ezek gyakran zsírral, ételmaradékokkal és megszáradt főzési füsttel borítottak.. Ezeket a szennyeződéseket legegyszerűbben úgy lehet eltávolítani, ha 4 liter meleg vízben feloldunk 4 evőkanál bóraxot, 100 ml ecetet és 100 ml folyékony ammóniát. Nedvesítse meg a felületet a keverékkel, és óvatosan törölje le a szennyeződést. Úgy működik, mint a karikacsapás!

Zsírfoltok eltávolítása a falról (a falnak vízzel moshatónak kell lennie)

Szükség van rá:

1 rész fehér ecet

4 rész víz

Eljárás:

Keverje össze az összetevőket, vigye fel az oldatot a falra, és óvatosan törölje át egy ronggyal.

Zsíros motorháztető felület

Szükségünk van:

szódabikarbóna

Víz

Eljárás:

Készítsünk paszta állagú szódabikarbónát és vizet. Vigye fel a pasztát a zsíros felületre, és szivaccsal tisztítsa meg. Törölje át tiszta, nedves ruhával.

Szagtalan hűtőszekrény

A hűtőszekrény belsejének elkészítéséhez tökéletesen tisztítsa meg, és megszabaduljon a szagtól, a legjobb megoldás, ha ismét szódabikarbónára fogadunk.. Keverjük össze 4 evőkanál szódabikarbónát 1 liter vízzel., öntse egy permetezőedénybe, és permetezze be a hűtőszekrény belsejét. Hagyja a keveréket egy ideig hatni, majd egyszerűen törölje le. A hűtőszekrény higiénikusan tiszta és szagtalan lesz.

Nyoma sem marad zsírfoltnak a szőnyegen

Ha véletlenül kiöntött valamit a szőnyegre, ami csúnya zsírfoltot hagyott, csak annyit kell tenned, hogy egy kis vaníliapudingot teszel a foltra, és 20 percig hagyod állni.. Ezután egyszerűen porszívózza ki. Ugyanezzel a módszerrel zsírtalanítsa a bőrbútorokat – de hagyja rajta egy éjszakán át, és másnap tiszta ruhával törölje át.

Ne legyen moly vagy rovar az ételben

Ha nem szeretné, hogy rovarok vagy molyok kerüljenek a lisztbe, tegyen néhány gerezd hámozatlan fokhagymát.

Mielőtt megélezné a kést, tegye azt a néhány percre víz és só oldatába..

A legegyszerűbb módja a húsdaráló tisztításának, ha egyszerűen beletesszük őrölni egy nyers burgonyát.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche