A férfi trükköt talált, hogy több száz eurót spóroljon az áramon a ruhák mosásakor

Az emelkedő energiaárak miatt a legtöbb háztartás kénytelen odafigyelni a fogyasztásra. A jó hír az, hogy olyan egyszerű tevékenységeken is lehet spórolni, mint a mosógép használata vagy a mosogatás. Megmutatjuk, hogyan lehet egyszerű trükkökkel több száz eurót megtakarítani a mosás során.

Pénztakarékos tarifa

A legtöbb áramfogyasztónak lehetősége van pénzt megtakarítani, ha elkezdi a készülékváltást egy úgynevezett alacsony tarifára. Ezt minden szolgáltató a nap különböző időszakaira osztja, és még csak nem is kell, hogy folyamatos legyen. Az alacsony tarifa órái feloszthatók különböző intervallumokra a nap és az éjszaka folyamán. Információért forduljon az energiaszolgáltatójához. A készülékek időzítői megkönnyítik a mosást egy adott időpontban; egyszerűen be kell programozni az alacsonyabb díjszabású óra indítási idejét.

Helyesen tárolja a szennyest a mosógép dobjában

Az, hogy mennyi szennyest tesz a mosógép dobjába, és hogyan helyezi el a dobban, befolyásolja a mosás minőségét. Soha ne töltse túl a mosógép dobját, ne rakja túl a szennyest, és ügyeljen arra, hogy a ruhák és a dob fala között legalább annyi hely maradjon, hogy a kezét bele tudja tenni. Az A energiaosztályú készülékek akkor mosnak a leghatékonyabban, ha az ECO program be van kapcsolva. Ez ellenőrzi a hőmérsékletet és a vízfogyasztást is.

Mosógépek nagy mennyiségű szennyes mosásához

Alapfelszereltségként olyan mosógépek vannak forgalomban, amelyek egyszerre 9, 11 vagy több kilogramm szennyest tudnak kimosni. Egy nagycsaládosnak mindenképpen érdemes megfontolnia egy ilyen készüléket. A nagy mennyiségű szennyes egyszerre történő mosása akár több ezer koronát is megtakaríthat. Ráadásul az ilyen mosás kényelmesebb, a háztartás hosszabb ideig marad rendben.

Egyszerű trükkök a mosásnál való spóroláshoz

A minőségi mosóporok alacsonyabb hőmérsékleten is jól mosnak, válasszon rövid, alacsony hőmérsékletű programokat. Ugyanakkor csavaráskor csökkentse a centrifugálás sebességét. A szennyezett darabokat áztassa be, vagy mosás előtt rövid ideig mossa folteltávolítóval. Használjon kisebb mennyiségű mosóport, mint amennyit a gyártó előír; a nagy mennyiség feleslegesen sok habot termel, és a szennyes rosszul mosódik. Ebben az esetben a hatodik érzékkel rendelkező mosógépek még a mosási időt is megnövelik. Rendszeresen tisztítsa a mosógépet, és ne feledkezzen meg a szűrőről és a tömítésekről sem.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche