A ficus benjaminus újraélesztése tavasszal: Imádja, ami biztosan van a hűtőben

A Ficus benjaminus egy viszonylag népszerű beltéri növény, amely számos belső teret díszít. Ha ez a növény megfelelő gondozásban részesül, sok évig kitart. Ellenkező esetben a hiányosságokat leggyakrabban levelei megjelenéséről, legrosszabb esetben lehullásáról ismerjük meg. Most tavasszal pedig érdemes egy kis plusz energiát adni ennek a növénynek, ami lendületet ad neki, a levelei pedig életerővel és egészséggel tiszták lesznek.

Forrás: Youtube

Ficus benjaminus

A növény eredeti hazája Indonézia, ahol a fiatal növények a fatörzseken kúszónövényként nőnek. Jelenleg több évtizede kedvelt szobatársak, ami igénytelen, ugyanakkor kellemes kiegészítője bármely helyiségnek.

Még tökéletes légtisztítóként is működik, ezért kár, hogy nincs otthon. Eltávolítja a formaldehidet, a xilolt vagy a toluolt a levegőből. És hogyan biztosíthatja a legjobb gondozást megfelelő növekedéséhez és fejlődéséhez?

Óvakodjon a huzatoktól

Bár a benjaminus viszonylag igénytelen, nagyon érzékeny a huzatra. Ezért mindig előre gondolja át annak elhelyezkedését a lakásban. Feltétlenül kerülje azokat a helyeket, ahol gyakran szellőztet, és fennáll a huzat veszélye.

A levelek megérdemlik a tisztítást

Mivel minden belső tér poros, néhány hetente legalább egyszer fürödje meg a fikuszt langyos zuhany alatt. Ily módon megszabadítja a leveleket a portól, és biztosítja a növény számára a szükséges nedvességet.

Óvakodj az erős napsütéstől

A növény nagyon érzékeny a magas hőre és az erős napsütésre. Kerülje a közvetlen napfénynek vagy melegnek kitett helyeket.

Az öltözködés pont megfelelő

A felesleges lombhullás megelőzése érdekében gondoljon a megfelelő öntözésre is. Ha a benjaminus nedvességhiányos, először a sárgás és a levelek hullása mutatkozik meg. A növény számára előnyös, ha forralt vagy lecsepegtetett vízzel öntözzük, amelynek mindig szobahőmérsékletűnek kell lennie. A Ficus nagyon érzékeny a hidegre, ezért soha ne használjon hideg vizet.

Tavasszal adjunk hozzá egy lökést a hűtőből

A vegetációs időszak elején adjon a növénynek egy adag tápanyagot. Ebben az esetben a házi készítésű élesztő műtrágya abszolút ideális. Káliummal, magnéziummal és más elemekkel gazdagítja a fikuszt, amelyek támogatják egészséges növekedését és erősítik az egész gyökérrendszert.

Élesztő elixír

Keverjünk el 7 g élesztőt 200 ml meleg vízzel, alaposan keverjük össze mindkét összetevőt, és hagyjuk állni körülbelül egy órát. Ezután keverje össze a keveréket 2 liter vízzel, és használja tápláló öntetként.

kapcsolódó cikkek

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche