A fokhagyma éhgyomorra és reggel segít az egészség megőrzésében? A szakértők szerint

A fokhagyma nem csak a konyhában kedvelt fűszer a készítmények vagy általában az ételek ízének fokozására, hanem egészséges alternatívaként is népszerűsítik, ha gyakran fogyasztják a böjt és reggel az egészség megőrzése és a belőle származó előnyök kinyerése érdekében.

A fokhagyma előnyei

Egy cikk szerint a , számos jótékony egészségügyi tulajdonságot tulajdonítanak neki: fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, baktériumölő, vírusölő, gombaölő és bélparazitaellenes hatást. Míg számos tanulmány azt állítja, hogy erős gátló hatással van a Helycobacter pyloribaktérium, amely szerepet játszik a gyomor- és nyombélfekély kialakulásában, valamint megelőző hatással bír a szív- és érrendszeri betegségek ellen.

Ezen okok miatt, valamint az egészséges szokásként a az egészség megőrzése érdekében egy teljesen természetes összetevővel, egyesek úgy döntenek, hogy beveszik azt a böjt és reggelde mit csinál a szakértők erről a gyakorlatról. Íme néhány orvosi lehetőség ezzel a fontos egészségügyi kérdéssel kapcsolatban.

Mi történik, ha minden nap reggel nyers fokhagymát eszem?

Az ajánlás az, hogy együnk nyersen és hámozva minden reggel, mivel egészségügyi előnyöket ígér. Egyes szakemberek azt állítják, hogy nincs tudományos bizonyíték erre vonatkozóan, bár lehet, hogy az étrendben ez egy olyan intézkedés vagy erőfeszítés, amely kihasználja ennek az ételnek a tulajdonságait.

Ez lehet egy újabb erőfeszítés az étrenden és az életmódon belül, hogy sokkal egészségesebbé tegye azt, azonban más szokásokat is magában foglal, mivel ez nem valami varázslatos dolog, amely néhány nap alatt eredményt ad. Emellett orvos véleményét is ki kell kérni, ha gyomorhurutban vagy más gyomorbetegségben szenved, mivel az ebben a fűszerben lévő folyadékok károsíthatják a szervezet ezen részét.

Ha az evés során fokhagyma átlagos méretű, mint egy tabletta, vagy összezúzva és egyetlen kanállal fogyasztva felszívja a vírusellenes, antibakteriális és antioxidáns tulajdonságait, valamint az egészséges szervezethez szükséges ásványi anyagokat és vitaminokat. Fontos azonban, hogy ezt felelősségteljesen tegyük.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche