A fokhagyma trükk, hogy megszabaduljon a hangyáktól otthonában: egy percbe telik, és a leghatékonyabb

A hangyák Kicsiek, amelyek gyakran behatolnak otthonainkba menedéket és élelmet keresve. Jelenlétük nem csak bosszantó, de problémákat is okozhat, ezért vedd figyelembe a fokhagymás trükk, hogy egyszer s mindenkorra megszabaduljunk a hangyáktól.

Az első és legfontosabb dolog az otthoni megjelenés okának elemzése. A hangyák különösen érzik magukat vonzódnak a zsíros és cukros ételekhez. Tehát ha morzsa van a konyha padlóján vagy szobahőmérsékletű étel a pulton, akkor valószínűleg azt keresik.

Keresik is vízforrások, tehát ha a páratartalom magas a házában, akár a rossz szellőzés miatt, akár azért, mert szivárgó cső van, akkor normális, hogy hangyák vannak. Általában az ablakok repedésein, rosszul tömített ajtókon és még a falakon lévő lyukakon áthaladó elektromos kábeleken keresztül is besurrannak.

Így működik a fokhagymás trükk a hangyák elpusztítására

A fokhagyma tartalmaz kénvegyületek, mint az alliina és ajoene, amelyek gombaölő és rovarölő tulajdonságokkal rendelkeznek. Nos, ezek a kénvegyületek olyan szagot bocsátanak ki, amely nagyon erős és irritálja a rovarokat. Emiatt a fokhagyma kiválóan alkalmas elriasztani őket.

Különféle lehetőségek állnak rendelkezésre használjon fokhagymát hangyariasztóként. Közvetlenül az ablakra helyezheti. Olyan egyszerű, hogy meghámozunk pár fokhagymát, és a teraszhoz vagy kerthez legközelebb eső ablakpárkányon hagyjuk, és kész! Ha a nap süt az ablakon, sokkal jobb, mert így a szag terjed és felerősödik.

Egy másik lehetőség, hogy megtöltünk egy üvegedényt vízzel, és beletesszük három vagy négy gerezd friss fokhagyma. Ezután helyezze az üveget az ablakra néhány napig. Az idő letelte után tegye a vizet egy spray-palackba, és permetezze be az otthon különböző sarkaiba.

Ha akarod őt fokhagyma illata Legyen intenzívebb, dörzsöljön meg néhány szegfűszeget a ház azon részein, ahol hangyák lehetnek, például a szemeteskuka környékén. 100%-ban természetes, hatékony és ami a legfontosabb, nem mérgező megoldás.

Továbbá ez a Házi gyógymód nagyon olcsó és könnyen átültethető a gyakorlatba, mert a fokhagyma gyakori összetevő, amely minden konyhában megtalálható.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche