A fürdőszoba ajtajának kifelé kell nyílnia. Az ok nagyon fontos

Az ajtó kiválasztása egyszerűnek tűnik mindaddig, amíg nem kell döntenünk a házunk ajtajáról. Ilyenkor sokan a fából készült, keretes, sőt tükörrel ellátott beltéri ajtók felé fordulnak. Ezek az elemek fontosak, de ajtó vásárlásakor, különösen a fürdőszobába, még egy pontra kell figyelni. Csak egy irányba kell nyílniuk.

Fürdőszobaajtók üveggel, szellőzéssel és akár macskabejárattal is kaphatók a piacon. Ezek a kütyük nem használnak nekünk, ha a fürdőszoba ajtaja befelé nyílik. Nem csak a kényelemről van szó, hanem egy sokkal fontosabb dologról, amiről kevesen tudnak. Miért kell a fürdőszoba ajtaja kifelé nyílni?

Miért kell a fürdőszoba ajtaja kifelé nyílni?

A fürdőszobaajtók nagyon hasonlítanak a bejárati ajtókhoz, amelyeknek szintén kifelé kell nyílniuk, és soha nem befelé. Itt a kényelem számít, de fürdőszobaajtó vásárlásánál a fő szempont a biztonságunk legyen. Az élet váratlan forgatókönyveket ír, és gyakran megesik, hogy az ember rosszul lesz, vagy elájul a fürdőszobában. Ilyenkor nagyon körülményes lenne egy befelé záródó ajtót kinyitni, hogy segítséget nyújtson a másiknak, vagy akár hatékonyan kiszálljon.

A nyilvános WC-k fürdőszobaajtóinak többsége kifelé nyílik, ami nem csak biztonsági, hanem területrendezési kérdés is. Ez azt jelenti, hogy egy kis helyiségben is több fülke elfér, és ebben segítenek a kifelé nyíló ajtók. Kevesen veszik észre, hogy a fürdőszobaajtók igazi csapdává válhatnak otthonunkban, ha nem a megfelelő modellt választjuk. Ha befelé záródnak, vészhelyzetben nehéz lesz kinyitni.

Mire kell még gondolnunk fürdőszobaajtó vásárlásakor?

A kifelé nyíló fürdőszobaajtó nem az egyetlen fontos elem, és a szellőzés is ugyanolyan fontos. Megvan az oka annak, hogy egyes ajtómodellek speciális furatokkal vannak felszerelve a felesleges levegő és különösen a nedvesség elvezetésére. Fürdőszobáink rendkívül érzékenyek a penészedésre, és az ajtóban található elemeknek köszönhetően könnyen megelőzhetjük azt. Az építési szabályzat azt is meghatározza, hogy milyen méretűek legyenek a fürdőszobaajtók, a legjobbak 80 cm szélesek és 200 cm magasak lesznek.

A fürdőszoba ajtaját minőségi zárral kell ellátni, amely biztosítja a magánéletet, ugyanakkor krízishelyzetben kívülről is hatékonyan nyitható. A fürdőszobaajtó kiválasztásánál jó megoldás a tejüveges modell, aminek köszönhetően azonnal tudni fogja, ha valaki tartózkodik a szobában. Ugyanilyen fontos az ajtó anyaga is, ezen sem szabad spórolni például laminált fürdőszobaajtó vásárlásakor.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche