A fűtésből származó hamunak számos felhasználási területe van a kertben és még az állatok számára is

Kevesen ismerjük fel, milyen értékes alapanyag a fahamu. Sokszor teljesen tudtán kívül dobjuk ki, ezzel kárba veszünk egy egészséges terméket.

A fahamu hasznosságának titkát egy ismert kertész tárta elénk, aki a YouTube csatornán dolgozik. A Woman from the West profilját rajongók ezrei követik. A kertész szabadalmai elképesztőek.

Fa hamu a kertben

Sokan fahamut használunk rendszeres műtrágyázásra, de vajon ez a helyes út? Vagy érdemesebb szintetikus alternatívákat használni?

A YouTube kertésze, Woman from the West szerint a fahamu káliumban, kalciumban és más olyan elemekben gazdag, amelyekre a növényeknek szükségük van a megfelelő növekedéshez. Savkedvelő növények alá azonban nem alkalmas, mert megzavarhatja a növekedésüket.

Ha például 5 pokrócot elkeverünk 5 liter vízben, remek megoldást kapunk, amely segít a levéltetvek elleni küzdelemben. A porított fahamu kiválóan alkalmas a hangyák elleni küzdelemre is. Csak öntse egy kupacba, és azonnal elköltöznek. De ez még nem minden

Hol használható még a fahamu?

Magas káliumtartalma miatt ez a műtrágya rendkívül fontos a paradicsom és az eper számára. Az előbbiek különösen a fahamu műtrágyát részesítik előnyben közvetlenül az ültetés után, hogy a bokor ne repedjen meg.

A fahamu ugyanolyan jól alkalmazható uborka alá, amely ugyanolyan jól kap káliumot, mint a fűágy. Így ha fát használunk a kandallóban vagy a kályhában égetésre, annak maradékait gond nélkül kikenhetjük a növények alá.

Egyébként tudtad, hogy a csirkék szeretik a fa hamut? Ezek a madarak egyszerűen szeretnek fahamuban fürödni, ami segít enyhíteni a stresszt. Egyébként, ha a tyúkok megesznek egy kis hamut, pótolják a szervezetben a szükséges kalciumhiányt.

Miért kell a csirkéket fahamuval etetni?

Mrs. Ogronikova, a Woman from the West YouTube csatorna munkatársa szerint a stresszoldó fürdők mellett érdemes fahamut adni a tyúkoknak, ami segít jobban kezelni a betegségeket. A fahamuban végzett fürdő segít megvédeni őket a rovaroktól, és a fahamuban lévő kalciumnak köszönhetően sokkal keményebb lesz a héjuk.

Mint látható, a fahamu valóban felbecsülhetetlen értékű a kertben, egészségvédő tulajdonságait az állatok és a növények egyaránt hasznosítani fogják.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche