A gabonafélék megfelelő tárolása: tippek a poloskák és molyok megjelenésének megelőzésére

A légmentesen záródó tartályok segítenek megőrizni a szemek frissességét azáltal, hogy minimálisra csökkentik a levegőnek és a nedvességnek való kitettséget, amelyek romlást okozhatnak. Ezenkívül használat előtt alaposan mossa ki a tárolóedényeket, hogy eltávolítsa a korábban tárolt élelmiszerek minden nyomát, mivel ez vonzza a rovarokat.

A rovarok szeretik a meleg, nedves környezetet, ezért a szemek hűvös, napfénytől és nedvességtől védett helyen való tárolása segít megelőzni őket. Nem ajánlott a gabonát az istállóban vagy a kályha közelében tartani, mert ezek a helyek melegek lehetnek és vonzhatják a kártevőket. Válasszon olyan zárt szekrényt vagy szekrényt, amely jól szellőzik és állandó hőmérsékletet tart.

Természetes riasztószerek, például babérlevél, szegfűszeg vagy fahéjrudak helyezhetők a szemek közelébe. Ezen összetevők erős illata taszítja a rovarokat. Ezenkívül használhat speciális kártevőirtó termékeket, amelyeket kifejezetten az élelmiszerek tárolására szolgáló területekre terveztek.

Dobja ki a szennyezett szemeket, és alaposan mossa ki a tárolóedényeket meleg, szappanos vízzel. Tisztítsa meg a tárolóhelyet, és törölje le a polcokat, hogy eltávolítson minden olyan maradványt, amely bogarakat vonzhat.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche