A gazdag szamócatermés érdekében csak egyszer öntözzük meg őket ezzel az oldattal.

Ha bőséges szamócatermést szeretnénk biztosítani, biztosítsuk számukra a legjobb termesztési körülményeket és természetesen gondoskodjunk róluk. Mindig gondoskodjon a megfelelő talajról, a megfelelő öntözésről és nem utolsósorban a megfelelő tápanyagellátásról.

Ebben az esetben van egy tökéletes orvosságunk minden tapasztalt termesztő számára, aki nem tud betelni a keményítő tökéletes hatásával.

Az eper szereti a keményítőt

A szamóca növények nagy hasznát veszik a keményítőtrágyázásnak. Nemcsak a burgonyakeményítő, hanem a kukoricakeményítő is alkalmas. Elég egy öntözés, és a termés nem csak megháromszorozódik, de nagyobb lesz az édessége is!

A keményítő magnéziumot, káliumot, foszfort, vasat, cinket, szelént, rezet, valamint C-, E- és B-vitamint tartalmaz. Ezek az anyagok a megfelelő fejlődés és növekedés szempontjából előnyösek.

Egyéb bónuszok

A keményítő használata segít a talaj levegőztetésében is, és a szamócanövényeket ellenállóbbá teszi a betegségekkel, kártevőkkel és nemkívánatos gombákkal szemben. A növények teljes gyökérzete is megerősödik. A keményítő segít a fotoszintézis szabályozásában is, így nemcsak nagy epret fogsz szüretelni, hanem tele lesz édes lével is.

Trágyakészítés

Keverjünk össze 250 g keményítőt 3 l vízzel egy lábasban, és a keveréket fokozatosan forraljuk fel. Ezután hígítsuk fel 10 l tiszta vízzel. Az előnedvesített talajra juttassuk ki felső trágyaként, bokronként 1,5-2 liter műtrágya mennyiségben.

Milyen egyéb érdekes tippek vannak még?

Ha a természetes, vegyszermentes termesztés híve vagy, akkor a muharfából is használhatsz hasonló csurgalékot. A virágai szintén jelentős arányban biztosítják az összes tápanyagot, amire az eperpalántáidnak szüksége van. A csalán csurgalékvize is jól működik, mivel értékes nitrogén- és egyéb hasznos ásványi anyagforrás. A bio banán héja is felhasználható, amely szintén gazdag nitrogénben és más nyomelemekben.

Tipp a végére? Bazaltliszt

A bazaltliszt vagy bazaltpor olyan finomra őrölt kőzet, amely nagy mennyiségű természetes eredetű ásványi anyagot tartalmaz. Szórja közvetlenül a növényre és a környékére, hogy növelje a kártevők, különösen a csigák elleni védelmet.

www.adbz.cz, www.nasdum.eu, www.pestujeme.cz

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche