Valószínűleg van otthon gofrisütőd vagy kenyérpirítód. Az ilyen eszközökkel jelentősen csökkentheti az ételkészítéssel töltött időt. Sajnos rendszeresen tisztítani kell őket, hogy eltávolítsák a megszáradt ételmaradékokat, és ez nem is olyan egyszerű. Nos, hacsak nem készíted el ezt a házi tisztítószert a konyhaszekrényed egyetlen termékének felhasználásával.

Meg kell tisztítanod a gofrisütőt és a kenyérpirítót. Ezt rendszeresen meg kell tennie, hogy biztonságban legyen a következő ételek elkészítésekor. Ne feledje azonban, hogy mindkét készüléket finom kerámia- vagy teflonbevonat borítja, amely könnyen megsérülhet.

Ha ez megtörténik, a készülék használhatatlanná válik. Hogyan tisztítsa meg tehát a beszáradt maradékokkal szennyezett gofrisütőt, hogy ne sérüljön meg?

Ahelyett, hogy pénzt költenél drága és veszélyes vegyszerekre. próbáljon ki egy egyszerű otthoni tisztítószert. Alig költesz egy eurót az elkészítésére.

A gofrisütő tisztítása szódával. Gyorsan megszabadulsz a megszáradt maradékoktól

A gofrisütő szódabikarbónával történő tisztításával könnyedén eltávolíthatja a rászáradt ételmaradékokat a gép minden zugából. Mindenképpen húzd ki először a gépet a konnektorból. Ez az Ön biztonsága érdekében fontos, mert nedves tisztításon fog részt venni.

Miután kihúzta a készüléket, távolítsa el a készülékről a könnyen eltávolítható szennyeződéseket. száraz kefével, és ürítse ki a morzsákat a gofrisütőből. A következő lépés, hogy alaposan áztassuk be a ruhát víz és egy evőkanál szódabikarbóna keverékével.

A háztartási tisztítószerrel megnedvesített ruhát terítse a piszkos gofrisütőbe, és zárja le negyed órára, hogy a megszáradt maradéknak legyen ideje feloldódni. Ez alatt a 15 perc alatt megtisztíthatja a gép burkolatát. Ha pedig letelt a várakozási idő, csak nyissa ki a gofrisütőt, törölje át nedves szivaccsal, és fényezze ki papírral.

Egy másik egyszerű módja a gofrisütő tisztításának. Szükséged lesz sütőporra

Van egy másik egyszerű módja a gofrisütő tisztításának. Ezúttal ne húzd ki a konnektorból, hanem készítsünk egy folyékony keveréket 1 evőkanál szódabikarbónából, 4 evőkanál burgonyalisztből és fél pohár vízből. Öntse a gépbe pontosan úgy, ahogyan gofrit szeretne készíteni, és kapcsolja be legfeljebb 5 percre.

Amikor letelt az idő, kapcsolja ki a kenyérpirítót, és fa fogóval vagy evőpálcikával (pl. sushihez) vegye ki a forró „palacsintát”, amelynek szépen fel kell szívnia a rászáradt ételmaradékot. Dobja ki, és magát a kenyérpirítót vagy a gofrisütőt törölje át papírtörlővel.

Kapcsolódó cikkek:

Öntse a WC-be, és várjon 30 percet. A varázslatos keverék pillanatok alatt feloldja a WC vízkőzetet

Te is ecettel és szódabikarbónával tisztítod a mosógépedet? Többé ne tedd ezt! „Fájhat”