A grodnói régióban tinédzserek 88 ezer dollárt loptak el barátaik szüleitől

A Grodno régióban két tinédzser 88 000 dollárt lopott el barátai szüleitől.

Most fiatalok vádlottak egy különösen nagyszabású lopás miatt indított büntetőperben.

Erről szeptember 28-án számolt be a Grodno régióért felelős vizsgálóbizottság sajtószolgálata.

Hogyan loptak el a tinédzserek 88 000 dollárt

Szeptember 12-én érkezett bejelentés a rendőrségre nagy összegű eltulajdonítás miatt egy 51 éves grodnói régióbeli lakostól.

dollárt
Fotó: © Belnovosti

Az ellopott pénzt (családi megtakarítás és üzletrész eladásából származó pénzeszközök) a ház egyik nappalijában tartották egy táskában.

Mint később kiderült, kiskorú gyermekeik értesültek arról, hogy hol tárolták a pénzt a szülők.

Megállapítást nyert, hogy a pénz egy részét a kérelmező fiai vitték el. A tinédzserek pénzt adtak barátoknak, személyes szükségletekre költötték.

A rendőrség a pénzlopásban potenciálisan érintett személyek széles körét dolgozta ki. A kérelmező fiának két barátja, 15 és 17 éves tinédzserek kerültek a nyomozói osztály munkatársainak látóterébe, akik a közelmúltban kezdtek drága dolgokat kapni.

Kiderült, hogy ezek a tinédzserek részt vettek a lopásban. A srácok az ellopott pénzt öt iPhone, háztartási gépek, ruhák és élelmiszerek vásárlására költötték. A tinédzserek szórakozásra és taxizásra is költöttek pénzt. Az egyik ékszert vásárolt barátnőjének több mint 4000 rubel értékben.

Emellett megállapították a gyanúsítottak használt autóvásárlásának tényállását is.

A fiatalok augusztustól szeptember 12-ig összesen több mint 88 ezer dollárt loptak el.

A gyanúsítottak lakóhelyén az eltulajdonított pénzből vásárolt ingatlant megtalálták és lefoglalták. Az egyik tinédzser 2000 dollárt is talált.

Megjegyzendő, hogy korábban fiatalok ellen nem indult eljárás. Az egyik iskolába jár, a másik középfokú speciális oktatásban részesül.

A srácok ellen a Btk. 205. § 4. része (különösen nagyszabású lopás) alapján büntetőeljárás indult, a nyomozás folyamatban van.

Más személyek bűncselekményben való esetleges érintettsége, valamint az eltulajdonított pénz egy részének lelőhelyének megállapítása folyamatban van.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche