A gyümölcsmosás legbiztonságosabb módja. Megszünteti szinte az összes baktériumot

Minden gyümölcsöt evés előtt meg kell mosni, függetlenül attól, hogy megeszi-e a héját vagy sem. A dinnyét és a narancsot például szintén vízfolyás alatt kell megfuttatni. Ne akarjon olyan baktériumokat lenyelni, mint a Salmonella és az E. coli, a növényvédőszer-maradványok és még a rovarok sem. Fedezze fel a gyümölcsmosás legbiztonságosabb módszerét. Ezzel szinte az összes baktériumot elpusztítja.

A gyümölcsmosást úgy kell végezni, hogy elkerüljük a keresztszennyeződést / Shutterstock

A gyümölcsök vitaminokkal és ásványi anyagokkal teli ételek, amelyeket minden nap meg kell enni. Típusuktól függetlenül azonban fogyasztás előtt alaposan meg kell mosni. Így elkerülhető számos egészségügyi probléma, például az ételmérgezés.

A gyümölcsmosás legbiztonságosabb módja

javasolja, hogy a gyümölcsmosást ne végezzék hosszabb ideig vízben áztatással.

A gyümölcsök 15-20 percre történő vízbe merítése tűnhet a legegyszerűbb megoldásnak minden szennyeződéstől való megtisztítására. A valóság az, hogy több kárt okoz, mint hasznot, ha ezeket a baktériumokat más gyümölcsökre is terjeszti. Ezért nem a legjobb megoldás.

Miért nem tartják a gyümölcsöket vízben?

A gyümölcs vízbe áztatása, bármilyen rövid is legyen, több kórokozóhoz és baktériumhoz vezethet a mosogatóban már megbúvó szennyeződéssel való keresztszennyeződés következtében.

Például az egyik eperben lévő csírák még egy tálban is átterjedhetnek a másikra, mert a víz nem folyik – csak stagnál, és átterjed a többi gyümölcsre.

Ez nem jelenti azt, hogy ez a higiéniai módszer mindig hatástalan. Egy 2006-os tanulmány azt mutatja, hogy a gyümölcs vízben áztatása bizonyos esetekben előnyös lehet. Szakértők azt állítják, hogy így a baktériumok mennyisége csökkenthető, de nem teljesen.

Tudj meg többet . Nézze meg, mi a legjobb módja annak, hogy hosszabb ideig élvezze őket.

Másrészt a tanulmány megjegyzi, hogy a gyümölcsök hosszabb ideig tartó vízben hagyása eltávolíthatja az alapvető vízben oldódó tápanyagokat, például a C-vitamint és más kulcsfontosságú ásványi anyagokat, hasonlóan ahhoz, ami a zöldségek főzésekor történik.

Ne rohanjon megmosni a gyümölcsöt, amint hazaér a boltból. A termékek tárolása során nemkívánatos baktériumok szaporodhatnak, függetlenül attól, hogy megtisztították-e vagy sem. Ezért a legjobb, ha közvetlenül evés előtt mossuk meg őket.

A legjobb a gyümölcsöt folyó víz alatt mosni

Először is tudnod kell, hogy nincs biztos módszer a nem kívánt baktériumok eltávolítására a gyümölcsből. A csúszómászók és baktériumok túlnyomó többségétől egy hideg zuhannyal megszabadulhatsz, .

Egyszerűen helyezze a bogyókat, szőlőt, körtét és hasonlókat a folyó csap alá, és óvatosan dörzsölje le, hogy eltávolítsa a látott és nem látott szennyeződéseket.

Ne használjon semmilyen típusú mosószert. Bár kísértésbe eshet, sok gyümölcs és zöldség porózus felülete visszatartja a mosószer-részecskéket, amelyeket aztán lenyel. Károsak lehetnek az ízlelőbimbóidra és az egészségedre.

Emiatt a gyümölcs mosásának legjobb módja, ha hideg víz alatt tartjuk. Ezt javasolja a fent idézett tanulmány is.

A keményebb külsejű gyümölcsök, például a dinnye esetében a legjobb, ha zöldségkefével súroljuk le az iszapot.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche