Mit tegyünk, ha ráncok jelennek meg a kedvenc pulóverünkön? Sajnos a hullámos szálak vagy fürtök nem néznek ki esztétikusan. Szerencsére van rá mód, hogy megszabadulj tőlük. Jól jön egy tárgy a fürdőszobaszekrényedből.

A ruhák idővel gyűrődni kezdenek, és ebben nincs semmi különös. A jelenség oka, hogy a szálak egymáshoz dörzsölődnek, ezért a csúnya gömbök általában a hónaljban, az ujjakon vagy a nyak tájékán jelennek meg. Ha megjelentek a pulóvereden, akkor sincs veszve semmi. Könnyedén megmentheted.

Mit tegyünk a megsárgult pulóverrel? Tekerje be harisnyával és dörzsölje, és a hatás meglepő lesz.

A golyókat és a szöszöket ruhavágóval lehet eltávolítani, de nem mindenki engedheti meg magának. Egy alternatív megoldás a… habkő használata. Általában lábápoláshoz használjuk, de ezúttal a ruhatár felfrissítésénél is jól jöhet. Csomagoljuk be régi harisnyába, és dörzsöljük át az anyagot, amíg minden szennyeződés el nem tűnik. Ne feledje azonban, hogy időnként elvégezze a kezelést, és ne engedje meg a nagyobb csámcsogást, mert minél több a golyó, annál nehezebb lesz eltávolítani.

Mit lehet tenni annak érdekében, hogy az anyag ne avasodjon el? Tartsa be ezeket a szabályokat, és meghosszabbíthatja a ruhák élettartamát

A gyűrődés gyakori oka a ruhák rossz mosási módja. Ne feledje, hogy a magas hőmérséklet és a magas centrifugálási sebesség a szálak fellazulását okozza, aminek következtében a ruhákon gyorsabban kialakulnak a csúnya gyöngyök. Ez a probléma leginkább a pulóvereknél jelentkezik, ezért érdemes észben tartani, hogy az ilyen típusú ruhákat 30 és 40 Celsius-fok közötti hőmérsékleten érdemes mosni, és a mosógépet legfeljebb 800 fordulat/perc fordulatszámon kell működtetni. Az is jó ötlet, ha a pulóvert mosás előtt kifordítjuk, és miután kivettük a mosógépből, a radiátoron megszárítjuk. A meleg levegő elősegíti az úgynevezett „pilling” kialakulását, amelyből idővel ráncok keletkeznek.

Kapcsolódó cikkek:

Nem csak a hajgyűjtéshez hasznos. Nem sokan tudnak a ruhahenger ezen felhasználási módjáról.

Milyen gyakran mosod a pizsamádat? Sokan túl ritkán teszik. A következmények kellemetlenek lehetnek