A hagymát összekeverem a cukorral, majd megtörténik a varázslat. Karácsony előtt realizálom a szabadalmat

Barna bevonat, kellemetlen szag és undorító megjelenés. A mosatlan tepsi látványa arra késztet bennünket, hogy egy pillanat alatt feladjuk otthoni sütési tervünket. Ha a drága tisztítószerek vásárlásának ötlete nem elégít ki bennünket, nyúljon olyan otthoni trükkökhöz, amelyekre az okos háziasszonyok büszkék lennének. Csak hozzá kell férnünk a könnyezést kiváltó zöldségekhez.

Fotó: Pixabay/viarami Pixabay/Erbs55

Miért kell törődni a sütőlapokkal a sütőben?

A sütőhöz mellékelt új illatú, tökéletesen sima és tiszta tepsiek olyan kiegészítők, amelyek rendszeres használat mellett gyorsan elveszítik tökéletes megjelenésüket. Idővel a felületet beborítja a szárított zsír, a hús- és zöldségmaradványok vagy a kifolyó tészta. Ha azonnal cselekszünk, gyorsan visszanyerik fényüket. Nem akarunk mindig úgy takarítani, hogy főzés után ragyogjon a konyha.

A koszos lapokat betesszük a sütőbe, és gyorsan elfelejtjük őket. Ez a következő sütésig megtörténik. Az elszenesedett maradványok nemcsak csúnyán néznek ki, de károsak is lehetnek az egészségre, és negatívan befolyásolhatják az elkészített ételek ízét. A rozsdával és szennyeződéssel borított fémlemez ideális környezet a baktériumok és számos mikroorganizmus számára. Hogyan lehet megszabadulni a problémától? A szabadalom egyszerű.

Hogyan tisztítsuk meg a koszos tepsit? A válasz a hagymában van

A konyhaszekrények tele vannak vegyszerekkel, amelyek úgy tűnik, hogy az erősen szennyezett tepsikkel érintkeznek. A zugokban felgyülemlett zsír, ételmaradványok és rozsda olyan ellenségek, amelyek még a tapasztalt háziasszonyok számára is kihívást jelentenek. Ha a boltban vásárolt termékek nem működnek, ideje otthoni módszereket alkalmazni. Nemcsak a pénztárcáját kímélik, hanem környezetbarátak is, és nem okoznak egészségügyi problémákat.

A rendetlen, piszkos és kidobott tepsire egy közönséges hagymában találhat orvosságot. Hogyan használjunk zöldségeket harci szerepre? Elég neki meghámozzuk, félbevágjuk, majd mindegyik részt bőven meghintjük porcukorral. Őrülten hangzik, de a hatás meglepő. A hagymát intenzíven dörzsöljük át a rozsdás lap teljes felületén. Az utolsó lépésben öblítse le és törölje szárazra.

Mi áll a szabadalom sikere mögött? A titok a hagyma savas pH-jában rejlik. A zöldségek cukorral való érintkezése még intenzívebb nedvkiválasztást okoz, amely gyorsan eltávolítja az évek során felgyülemlett és nehezen eltávolítható rozsdát. Azok, akik nem szeretnek túlzottan megerőltetni magukat, észrevehetik ennek a módszernek egy bizonyos hátrányát. Időbe és erőfeszítésbe telik az első eredmények elérése. Szerencsére van alternatív módszer.

Növényi rozsdaeltávolító megszáradt lapzsírhoz

A serpenyő hosszú távú súrolása félbevágott, cukorral megszórt hagymával nem csak időigényes, hanem kellemetlen égetést és könnyezést is okoz.. Ha pusztán az irritáló szag belélegzésének gondolata arra késztet, hogy kihagyja ezt a módszert, csináljuk egy kicsit másképp. Hogyan tisztítsunk egy tepsit otthon?

Hámozott a hagymát csak finomra vágjuk vagy lereszeljük egy tálba, adjunk hozzá egy kanál cukrot, jól keverjük össze és helyezzük a rozsdás szennyeződésre. Most már csak türelmesnek kell lennie, és be kell állítania időzítő 2 órán keresztül és hagyja, hogy a hagyma tegye a dolgát. Ez idő alatt a zöldségekből kiáramló anyagok a cukorral kombinálva az egyik legjobb rozsdaeltávolítóként hatnak. Amikor letelt az utolsó perc, alaposan mossa le a tepsit vízzel és mosogatószerrel, majd törölje szárazra. A szabadalmat rozsdás kések esetén is érdemes használni.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

A mosógép nem mossa ki a foltokat a ruháján? Egy dolog segíthet

Ahelyett, hogy kidobna egy másik kávétartót, használja esztétikusan. A nagymama módszerének gyönyörű hatása lesz

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche