A hajdina főzésekor sok háziasszony elköveti ugyanezt a hibát, itt van a főzés módja

Régóta rajongok a gabonafélékért, közülük a hajdina a kedvencem. A legfontosabb dolog a gabonafélék válogatása, öblítése és megfelelő főzése. Az pedig, hogy kitaláljuk, mivel főzzük a hajdinát, nem probléma, mert sok ételhez illik, és még egy tapasztalatlan háziasszony is megbirkózik a feladattal.

Ha gyakran aggódik amiatt, hogy mivel kell főzni a hajdinát, azt tanácsolom, hogy álljon meg a legjobb megoldásnál: főzzön kovásztalan zabkását minimális mennyiségű sóval. Hűtőszekrényben sokáig eláll, és kiváló alapja lesz a kiadós és ízletes ételeknek zöldség vagy hús hozzáadásával. Felforralt tejjel is leöntheti, mézzel vagy cukorral édesítheti, és egészséges reggelit készíthet gyermekének.

Jobban szeretem, ha a hajdina levegős, omlós. A következőképpen főzöm. Fazékba vagy más edénybe teszem, enyhén megsózom és felöntöm tiszta vízzel úgy, hogy a szintje 2 cm-rel magasabb legyen, mint a hajdina.A kását hagyom felforrni, majd alacsony lángon addig főzöm, amíg minden nedvesség el nem fogy. elpárolgott. A gabona készenlétét az határozza meg, hogy az edény alján nincs folyadék. A hajdinát főzés közben nem szabad megkeverni, mert akkor igazi „kása” lesz belőle.

MIT KELL FŐZNI HAJDIÁVAL?

Nem valószínű, hogy bárki is szereti a hajdina zabkását tiszta formájában, ezért mindenképpen olajozni kell. Az olajat a főzés előtt néhány perccel a serpenyőbe vagy közvetlenül a tányérra kell helyezni. És hogy pontosan mit tálalsz hajdinához: főzelékhez, szelethez, szelethez vagy kolbászhoz, az egyéni ízlés dolga.

A pörkölt nagyon jól passzol a hajdinához. Sertés, marha, csirke, nyúl, kacsa vagy liba – bármelyik megteszi. A pörkölt megvásárolható a boltban, vagy elkészíthető saját kezűleg. Ez teljesen egyszerű, csak időt kell rászánni. Az eredmény pedig minden várakozást felülmúl, mert nincs finomabb a házi hajdina pörköltnél (tészta, burgonya, arnautka stb.). Csak rá kell tenni a húst a forró zabkására az üveg többi tartalmával együtt, majd a pörkölt magától mindent megtesz, vagyis felolvasztja és levével ízesíti a hajdinát.

A főtt hajdinához adhatunk aromás fűszerekkel elkészített zöldségpörköltet vagy pörköltet. Javasoljuk, hogy közvetlenül a tányérra helyezze, bőségesen leöntve a zabkását a maradék szósszal.

A hajdina zabkása nagyon finomnak bizonyul, ha mártással tálaljuk. Készíthető hús, gomba, zöldség vagy tejszín alapú. A szószt közvetlenül tálalás előtt öntjük az edényre.

A disznózsír tökéletes fűszerezés

A disznózsír univerzális adalék a különféle gabonafélékből készült zabkásakhoz. Nyugodtan lehet vele öntözni a hajdinát és nem kell félni. Második napon pedig felmelegítve törj fel néhány tojást egy serpenyőben, süsd meg és egyél egészségedre.

A hajdina hússal együtt is főzhető. A sertéshúst jobban szeretem, mert zsírosabb. Mivel a gabonafélék gyorsabban megfőnek, ajánlatos a húst serpenyőben napraforgóolajban félkészre sütni. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a reszelt sárgarépát. És amikor a zöldségek megpirultak, adjuk hozzá a megmosott hajdinát. Most a termékeket meg kell sózni, meg kell szórni fekete borssal és össze kell keverni. Egyszer mindent alaposan összekevertem és elég is, kanalat ne tegyünk vissza. Az edény tartalmát felöntjük vízzel úgy, hogy 2 cm-rel ellepjen mindent.

Amikor a kása felforr, lassú tűzön megpuhulásig főzzük. Ha a folyadék elpárolgott, az azt jelenti, hogy a hajdina már érett.

Bármilyen zabkása „szereti” a sült húst, és a hajdina sem kivétel a szabály alól. Ha finom hajdinát szeretnél főzni a férjednek, rakj több húst a tetejére! Pontosan ugyanezt a tanácsot adtam a barátomnak tíz évvel ezelőtt. Nemrég ment férjhez, és én még nem tudtam, hogy a férje vegetáriánus. A barátom hallgatott a szavaimra, és mindent úgy tett, ahogy tanítottam neki. El tudod képzelni, milyen dühös volt a férje?! Főleg, hogy az egész tányért kiürítette azzal, hogy „ha nem akarod, amit akarsz . „

Meglep, amikor az emberek azt állítják, hogy nem bírják a hajdina zabkását. Biztos vagyok benne, hogy egyszerűen nem tudják, mivel főzzék meg a hajdinát, hogy ízletes legyen!

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche