Önnek is gondot okoz, hogy a hangyák és a levéltetvek elpusztítják a gyümölcsfák termését? Ahhoz, hogy ezek a kártevők idén ne támadják meg gyümölcsösöd, feltétlenül keverj össze három házi készítményt, és vond be velük a fák törzsét. Ez a keverék hatékonyan elriasztja a hívatlan vendégeket.

Sokan termesztenek gyümölcsfákat a birtokukon. Nekik köszönhetően élvezhetik a saját termesztésű, ízletes és egészséges gyümölcsöket. Sajnos néha előfordul, hogy a növényeket kártevők, például hangyák vagy levéltetvek támadják meg.

A hangyák a fiatal hajtásokat és leveleket rágcsálják. Ha kolóniákat alkotnak, a gyökereket is elpusztíthatják. A levéltetvek által termelt mézharmat vonzza őket a fákhoz. Ezek még nagyobb kárt okoznak, mert tápanyagot vonnak el a növényekből, és így tönkreteszik a termést.

Ezért érdemes eltávolítani a levéltetveket a gyümölcsfákról, és megvédeni őket a hangyafertőzéstől. Íme néhány természetes gyógymód e két kártevő ellen.

Hogyan távolítsuk el a hangyákat és a levéltetveket a gyümölcsfákról? Recept otthoni permetezéshez

Ha el akarja kerülni, hogy a hangyák és a levéltetvek idén megfertőzzék gyümölcsfáit, érdemes házi permetszert készíteni három könnyen beszerezhető összetevőből. Elkészítése nem időigényes. Hogyan készítsünk tehát ezeknek a kártevőknek az ellenszerét?

Keverjünk össze 30 ml lenolajat és 5 g szódabikarbónát 1 liter vízben. Ezt permetezze a gyümölcsfák kérgére. Ezt a kezelést hetente egyszer meg kell ismételni. Hogyan hatnak ezek az összetevők?

A lenmagolaj nemcsak a kártevőket taszítja el, hanem azt is biztosítja, hogy a termék ne folyjon le a fákról. A szódabikarbóna viszont egy biztonságos és olcsó termék, amely nem árt sem az embereknek, sem a növényeknek, miközben elpusztítja a hangyákat és a levéltetveket.

Egyéb házi szerek hangyák és levéltetvek ellen a kertben. A konyhaszekrényben van egy mentőeszköz

Gyümölcsfáid további védelme a hangyáktól, jó ötlet fahéjat szórni köréjük. Ez hatékony és áthatolhatatlan akadályt képez ezeknek a rovaroknak.

A levéltetvek és hangyák ellen ecetből és vízből készült permetet is használhat. Használjon 100 ml ecetet 1 liter vízhez. Adjon hozzá 1 teáskanál szürke szappant, vagy néhány csepp mosogatószert, amelyek hasonló hatással bírnak, mint a lenolaj.

Az ecetes permet hatékonyan elűzi a kártevőket a gyümölcsfákról. Biztos lehet benne, hogy nem árt a fáinak.

Kapcsolódó cikkek:

Ezeket a természetes szereket a hangyák egyszerűen utálják. Próbáld ki őket, és meglátod, hogyan tűnnek el a kertedből

Tegye őket zacskókba, és akassza ki a kertjébe. Megbízható trükk nem csak az atkák és a levéltetvek ellen.