A fokhagyma hámozása sokak számára igazi tortúra. Néha a héj könnyen lehámlik, máskor milliméterről milliméterre, és nem tudod, kinek volt elég – neked vagy a szerencsétlen gerezdnek. Kiderült, hogy van rá mód, hogy mindkét fél számára gyorsan és fájdalommentesen elvégezzük. Szó szerint három másodpercet vesz igénybe.

A legrosszabb konyhai munkák listáján leggyakrabban a hagymahámozás szerepel. Akinek azonban már volt dolga egy különösen makacs fokhagymahéjjal, az túlságosan is jól tudja, milyen fáradságos tud lenni a hámozás. Különösen akkor, ha több gerezdet vagy akár fejet is szeretnénk felhasználni.

Hogyan hámozzuk meg a fokhagymát? Az internetről származó trükkök nem mindig működnek

A fokhagyma hámozásának számos módja van. Egyesek klasszikusan késsel szúrják meg a héját, mások kissé összenyomják. Mások az internetről származó trükkökkel próbálkoznak. Az egyik különösen népszerű, ha a fokhagymát egy edény vízbe tesszük, és megrázzuk. Ez azonban nem mindig éri el a kívánt hatást – a fokhagymát továbbra is a hagyományos módon kell meghámozni.

Fogjunk egy kést, és szeleteljük fel a fokhagymát. A héj pillanatok alatt eltávolítható.

Az interneten azonban egy másik trükk is felbukkant, és meg kell mondani, egyáltalán nem cifra. Nem igényel különleges előkészületeket vagy szerszámok beszerzését. Mindössze egy kés és három másodperc a drága idődből. Egyszerűen vágj ketté egy gerezd fokhagymát, de keresztben, felülről lefelé. Ezután válassza szét a feleket, és a héja magától leválik.

View this post on Instagram

A post shared by Britt & Mitch ~ Real Life Travel Creators (@brittandmitchworldwide)

Ez a módszer az utazó pár, Britt és Mitch Instagram-fiókján jelent meg, és azonnal megszerették az internetezők. Több mint 400 ezer embernek tetszett. A videón az látható, ahogy egy ember egy szegfűszeget tart a kezében, és vágja át a levegőt. Javasoljuk, hogy ehhez használj vágódeszkát. Így kényelmesebb és biztonságosabb is lesz.

Kapcsolódó cikkek:

Hogyan hámozzuk meg a fokhagymát gyorsan? A séf kipróbálta a lufis trükköt. Csak néhány másodperc, és máris hámtalan lesz.

Dörzsölje be az „aranyat” az egészségért. Add ezt a fűszert a rántottához, és a hullámok elkezdenek eltűnni a hasadból