A három legjobb ital lefekvés előtt

FOTÓ: Freepik @pvproductions

Mi a három legjobb ital lefekvés előtt?

A jó egészségi állapothoz a szakemberek szerint minőségi alvásra van szükségünk, napi 7 és 9 óra között. De a nyüzsgés, amellyel mindennapi életünkben szembesülünk, néha problémákhoz vezethet az alvással kapcsolatban, amely vagy túl kevés vagy rossz minőségű.

Mivel a hidratálás az egészség szempontjából is fontos, érdemes különösen este odafigyelni az elfogyasztott folyadék mennyiségére, mert a túl sok ital közvetlenül lefekvés előtt felriaszthat az alvásból, mert a vizelet felébreszti.

A legjobb italok, amelyeket a szakértők este, lefekvés előtt fogyasztanak

A víz

A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) szerint a sima víz a legegészségesebb és legjobb ital, amelyet a nap bármely szakában fogyaszthat, még lefekvés előtt is.

Nulla kalóriát tartalmaz, és megakadályozza a kiszáradást, amely állapot ködös gondolkodást, rosszkedvűvé tehet, valamint növeli a székrekedés és a vesekő kialakulásának kockázatát.

Kamilla tea

Bár közhelynek tűnik, hogy a kamilla tea jó elalvásra, ennek az italnak nagyon jó érdemei vannak. Kutatások kimutatták, hogy a kamilla nyugtató és elalvást okoz. Egyes tanulmányok kimutatták, hogy a kamilla tea jobb alváshoz vezet.

„Nyugtató, melengető hatása van – már csak annak tudatában, hogy valami olyasmit szed, ami inkább a relaxációról szól -, ami önmagában is pozitív hatással lehet” – mondja Dr. Avidan, akit idéz.

Keserű cseresznyelé

Dana Hunnes, a Ronald Reagan UCLA Medical Center klinikai dietetikus gyakornoka és az UCLA Fielding School of Public Health adjunktusa szerint a fanyar cseresznyelé elalvást okozó tulajdonságokkal rendelkezik.

„A keserű cseresznye gazdag melatoninban, az alvást előidéző ​​hormonban, amelyet természetesen létrehozunk. A gyümölcslében természetesen előforduló cukor miatt több vizeletürítésre van szükség – a cukor gyakran több vizet vonz magához, hogy hígítsa azt a szervezetben” – magyarázza Dr. Hunnes, aki hozzáteszi, hogy az emberek megfontolhatják a gyümölcs elfogyasztását a lé megivása helyett.

Olvassa el még:

Legyen naprakész a legfrissebb hírekkel. Kövesse a DCNews-t és tovább

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche