A hétköznapi sütőpapír csodákra képes: A tojástrükk zseniális a fogyásért!

A sütőpapír általában háztartási cikk. Elsősorban sütéshez használják, de kevesen tudják, hogy sok más érdekes felhasználása is van. Kellemesen meglepődhet, hogy más módon is leegyszerűsítheti az életét.

Forrás: Youtube

Sütőpapír csak 250 °C-ig

Ez egy cellulózpapír, amelyet főként eldobható tapadásmentes felületként használnak. Ez a papír tulajdonképpen helyettesíti a tepsi törlését, gőzzel vagy pergamenből készült zárt zacskóban való főzést.

Ennek köszönhetően nem kell kikenni és lisztet szórni a tepsit a leveles tészta sütése előtt, és attól sem kell tartanunk, hogy a készülő étel megsül, vagy ráragad a tepsire. Általános szabály, hogy a sütőpapírt 250 °C-os hőmérsékletig kell használni, és nem érintkezhet közvetlenül hőforrással. Soha ne tévessze össze a viaszpapírral.

A zsírmentes tojás trükk

A sütőpapír gyakran helyettesítheti a konyhai eszközöket. És az is segít, ha fogyókúrás üzemmódban vagy, mert teljesen diétás és zsírmentesen készítheted el a tojást. Csak tegyünk sütőpapírt a serpenyőre vagy a fazékra, és amint kicsit felforrósodik, ütjünk rá egy nyers tojást, enyhén sózzuk, borsozzuk. Néhány percen belül egyszerűen vigye át a papírról a tányérra, és már tökéletesen diétás „ökörszemet” kap.

Minőségi élelmiszer csomagolás

A sütőpapír tökéletes csomagolóanyagként is használható nem csak rágcsálnivalókhoz, hanem a hűtőben tárolt, fel nem használt élelmiszerekhez is. Az eredeti, általában műanyag csomagoláshoz képest előnye, hogy nem támogatja a penészképződést és a kiszáradást.

Csomagolja be az ajándékokat eredeti módon

Bulit tervezel, és nincs díszpapírod? Legyen eredeti és csomagolja sütőpapírba az ajándékot. Könnyedén rajzolhatod vagy festheted, és szép névtáblával és kötéssel egészítheted ki.

Szeretnél muffint sütni és nincs formád?

Ebben az esetben is megmenti a sütőpapír. Ha elfogy a cupcake betét, vágja a sütőpapírt akkora négyzetekre, hogy kibélelje a muffinformát. Ráadásul a tepsit sem piszkosod be a tésztától, és elég lesz enyhén leöblíteni sütés után.

Készítsen tölcsért

Ha a tölcsér valahol elkalandozott otthonában, akkor ismét vegye segítségül a sütőpapírt. Semmi sem egyszerűbb, mint kicserélni vele a tölcsért. Hajtson egy darab papírt a kívánt formára, vagy vágja le a hegyét, és helyezze be az edény nyakába, ahová ki szeretné tölteni.

Amikor nincs sodrófa

A tészta kinyújtásánál is sokat segít a sütőpapír, ha nincs otthon klasszikus sodrófa. Csak tedd a konyhapultra, és már kezdheted is a munkát. Ha van egy sodrófa, és ragacsos tésztát dolgozunk rajta, ne tegyünk feleslegesen lisztet a munkalapra, inkább dolgozzuk ki a tésztát sütőpapírra.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche