A hiba, amely miatt a légkondicionáló többet költ, és kevesebbet hűt

A hónapokban a légkondicionálás a legjobb szövetségesünkké válik a . A piacon sokféle modellt találhatunk, a legelterjedtebb a kompresszorból, egy kültéri egységből és egy beltéri egységből álló, az úgynevezett split. Felszerelése nagyon egyszerű, bár ha nagyon akarjuk a klíma kevesebbet használ és többet hűt Nagyon alaposan meg kell gondolnunk, hogy hova helyezzük el.

Hová tegye az osztott klímát?

Amikor döntenek hová kell felszerelni a klímaberendezést, több szempontot is figyelembe kell vennünk. Az első dolog, amit figyelembe kell venni, hogy a kültéri és a beltéri egységet csőhálózat és egy lefolyó köti össze a kondenzátum elvezetéséhez. És közvetlen kapcsolat van a split helye és a kompresszor között.

A lakáson kívül elhelyezett kompresszort jól szellőző helyen kell elhelyezni, távol olyan helyektől, ahol sok hő halmozódhat fel. A szakértők javasolják Az energiaveszteség elkerülése érdekében minimalizálja a távolságot a kompresszor és a split között a csőhálózatban, és így garantálja a légkondicionáló maximális teljesítményét.

Valamivel kapcsolatban a beltéri egység ideális elhelyezkedése, számos általános megfontolást érdemes tudni. A legjobb, ha az elosztót közvetlenül a szoba közepére helyezi, hogy a hideg levegő jobban eloszlik, és a hűtés egyenletes legyen.

Ahogy az logikus, a hasadást nem szabad közvetlenül napfénynek kitenni mert ez befolyásolhatja annak hatékonyságát és teljesítményét. Az északi vagy árnyékolt falak. A magasság egy másik szempont, amelyet figyelembe kell venni, mivel a szakértők azt javasolják, hogy a beltéri egységet a talajtól 1,8 és 2,5 méter között helyezzék el.

Kerülje az akadályokat Ez egy másik szempont, amelyet figyelemmel kell kísérnünk. Ez nagyon egyszerű, mert csak arra kell ügyelnünk, hogy semmi ne akadályozza a légáramlást a repedés körül, például függönyök vagy bútorok.

A Spanyol Pulmonológiai Társaság biztosítja, hogy a megfázások 20%-a és a betegszabadságok 50%-a a légkondicionálás következménye nyáron. Az egészségügyi problémák elkerülése érdekében fontos tudni, hogy mi az ideális hőmérséklet: nappal 24 és 26 fok között. Továbbá ügyelnünk kell arra, hogy a külső hőmérséklet-különbség ne haladja meg a 10 fokot.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche