A hihetetlen trükk, amellyel megakadályozhatod, hogy a szúnyogok megcsípjenek, a tusfürdődben van elrejtve

Kétségtelenül a szúnyogok Ezek az egyik fő hátránya a . Nagyon bosszantóak, és megakadályozni, hogy belépjenek a házba, és ne harapjanak, nagyon bonyolult feladat. Azonban mindig vannak módszerek a szúnyogok eltüntetésére, és az egyik leghatékonyabb, bármennyire is hihetetlennek tűnik, a tusfürdőben van elrejtve.

A tusfürdő titka szúnyogok ellen

Egy tanulmány, amelyet a Virginia Politechnikai Intézet és Állami Egyetem () és az iScience magazinban megjelent cikk azt elemezte, hogy a fürdőzselékben található különböző szerves anyagok milyen hatással vannak a szúnyogcsábításra.

A tudománynak sikerült ezt bebizonyítania A szúnyogokat bizonyos szagok vonzzák. Így egy biokémikus csapat három nőt és két férfit hozott össze, mindannyian 24 és 33 év közöttiek. Különféle tusfürdőkkel tették ki őket, hogy elemezzék, mennyire vonzóak a szúnyogok számára.

Az általuk tesztelt négy gél a márkáktól származott Simple Truth, Native, Dial és Dove. Először is a kutatók az önkénteseket az Aedes aegypti fajhoz tartozó szúnyogoknak tették ki, amelyek főként felelősek olyan betegségek átviteléért, mint a dengue-láz és a Zika, anélkül, hogy a bőrükön gél volt. Gázkromatográfia segítségével megvizsgálták, hogy az egyes önkéntesek mennyire vonzóak a szúnyogok számára, majd összehasonlították az eredményeket az egyes gélek használata után kapott eredményekkel.

A biokémikusok a következő következtetésre jutottak. Bár minden gél tartalmazott limonellet, a szúnyogokat taszító anyagot, az egyéb szerves anyagok elterjedése növelte a szúnyogok vonzerejét. Másrészt azt is megfigyelték, hogy a természetesebb összetevőkből készült gélek Vonzóbbak voltak a szúnyogok számára, különösen azok, amelyek összetételükben gyümölcskivonatot tartalmaztak.

És végül meg kell jegyezni, hogy csak egy gél volt, amely teljesen eltérő eredményeket adott, és szúnyogriasztóként működött. Ez volt a Native gél, a kókuszos és vaníliás testszappan. Szinte az összes önkéntes, aki használta, természetesen elriasztotta a szúnyogokat. Minden arra utal, hogy ez a kókusz aromájának köszönhető. A tanulmány azt is jelzi, hogy minden embernek más szagjegye van, mint a többieknek, így a kókuszgél felvitele után nem mindenkinél ugyanaz az eredmény.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche