A hozzáadott vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó kávé javítja az emésztést és enyhíti az izomfájdalmakat

A szép és hasznos ötvözésének jó módja, ha kávét és néhány vitamint kombinálunk egy italban, amit vitaminkávénak nevezhetnénk

Gyakran megfeledkezünk arról, hogy a nap folyamán kellő adag vitamint viszünk be a szervezetbe. De ugyanez nem mondható el a kávéról – nemcsak a legtöbben kezdik így a napjukat, de ez a kötelező napi rituálék jelentős része, sőt szükséglete. Vannak módok arra, hogy a kávét vitaminokkal, antioxidánsokkal és tápanyagokkal gazdagítsuk, és így az élvezet és az egészség „keverékét” szerezzük meg. A jótékony hatás számtalan, a hangulat és az energia emelésétől, a szív és az erek védelmén át az intim kapcsolatok javításáig.

Fahéjas kávé az erősebb szívért

Ha megszórunk egy csésze reggeli kávét fahéjjal, akkor erőteljes és nagyon ízletes adag antioxidánshoz jutunk. A fahéjat évezredek óta használják fűszerként és gyógyszerként is. Több mint 40 védővegyületet tartalmaz, és a fűszerek közül az egyik legerősebb antioxidáns hatással rendelkezik.

Készítmény: Adjunk hozzá 1/2 teáskanál fahéjat egy csésze főzött kávéhoz, és keverjük jól össze. Az őrölt kávéba tehetünk egy teáskanál fahéjat is, és a szokásos módon főzhetjük le. A maximális élvezet és jótékony tulajdonságok érdekében ajánlott a ceyloni fahéj használata, amelyet „igazinak” tartanak.

A gyömbér és a kávé kombinációja enyhíti az izomfájdalmakat

A gyömbér számos egyéb egészségügyi jótékony hatása mellett hatékony gyógyszer a hányingerre. Erőteljes antioxidánsokat és gyulladásgátló vegyületeket tartalmaz. Csökkentheti az izomfájdalmakat, csökkentheti a koleszterinszintet és segíti az emésztést.

Készítmény: Adjon gyömbért közvetlenül az őrölt kávéhoz, csészénként legfeljebb 1 teáskanálnyit. Főzze meg kedvenc italát a szokásos módon.

Ha maradt gyömbérünk a hűtőben, reszeljük le, tegyünk belőle egy teáskanálnyi vizet egy jégkocka tálcába, és fagyasszuk le. Egy ilyen hideg gyömbérkocka pedig dúsítja a kávét, de vigyázat – fel is hígítja.

kávé, gyömbér, kurkuma

A kurkuma vagy a gyömbér gazdagítja kedvenc italát és egészségesebbé teszi Fotó: Shutterstock

A kurkumával készült kávé javítja az emésztést

A kurkuma legerősebb gyógyászati ​​tulajdonságai a kurkuminból származnak, amely vegyület erős antioxidáns és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Segítik a máj méregtelenítését, felgyorsítják az emésztést és javítják a hangulatot.

Készítmény: Adjon hozzá ½ teáskanál kurkumát kedvenc italához, és jól keverje össze.

A kávéban lévő maca segít egyensúlyban tartani a hormonok szekrécióját

A maca gyökerét hagyományosan a termékenység növelésére használják, és a kutatások azt is kimutatták, hogy pozitív hatással van a hormonok egyensúlyára. A maca nagyon tápláló, aminosavakban, fehérjékben és vitaminokban gazdag.

Készítmény: A maca optimális egészségügyi előnyeinek kihasználása érdekében naponta legfeljebb 3 teáskanál ajánlott. Tegyünk egy teáskanálnyit a főzött kávéba, és jól keverjük össze.

A mákpor eltarthatóságának meghosszabbítása érdekében tárolja hűtőszekrényben.

Ha kakaót adunk a kávénkhoz, kevésbé leszünk depressziósak

A kakaó szuperélelmiszer és az egyik legerősebb antioxidáns, valamint erős növényi vasforrás. Gyulladáscsökkentő hatása van, csökkenti a vérnyomást, fenntartja a jó koleszterinszintet és javítja a hangulatot.

Készítmény: Adjunk hozzá egy teáskanál kakaót egy csésze kávéhoz, és jól keverjük össze. Az élelmi rostokkal együtt ez a dúsított ital további mennyiségű antioxidánst és magnéziumot is biztosít számunkra.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche