A hűtőszag varázsütésre eltűnik: Próbáld ki ezt az egyszerű trükköt!

Ha a hűtőszekrényed kellemetlen szagot áraszt, próbáld ki ezt az egyszerű trükköt a . Nincs szükséged semmilyen speciális termékre, csak erre az egy dologra! Más egyszerű és olcsó trükköket is kipróbálhatsz, amelyeket a .

1. tipp

Vegyünk egy közönséges újságpapírt, nedvesítsük meg alaposan, és helyezzük egy kis tányérra.

Ezután tegyük a hűtőszekrény egy polcára. Az újságpapír szagszivacsként működik, és körülbelül 12 óra múlva a hűtőszekrény teljesen szagmentes lesz.

2. tipp

Egy másik hatékony módja a hűtőszekrényben lévő szagok megszüntetésének, ha egy csésze szódabikarbónát teszel bele. A szódabikarbóna szintén kiválóan elnyeli a szagokat.

TIPP #3

A harmadik hatékony szagelhárító a kávé. Ha egy tálba teszel egy kis kávét, és beteszed a hűtőbe, az elnyeli a szagokat, és gondoskodik a kellemes kávéillatról is.

Ha a fenti módszerek egyike sem segít, akkor a hűtőt ki kell üríteni, és minden polcot, még az ajtót is alaposan át kell súrolni. Használhatsz ecetet vagy szódabikarbónából készült pasztát. Jó ötlet az összes élelmiszert is ellenőrizni, hogy nem romlott-e meg valami. Győződjön meg arról is, hogy a fedelek, zacskók vagy tégelyek jól záródnak.

Otthoni hűtőszag-eltávolító

Fotó: tjn

Összeállítás:

1/4 csésze fehér ecet
4 csésze forró víz
1 citrom
2 evőkanál szódabikarbóna
4 csepp citrom illóolaj az extra erősségért.

Eljárás:

Keverjük össze az ecetet, a szódabikarbónát és a meleg vizet egy kis edényben. Facsard ki a citromot, és add a citrom levét és héját is a keverékhez.
Keverje jól össze, hogy a szódabikarbóna feloldódjon, és hagyja kihűlni.
Szűrjük át egy finom szitán, és távolítsuk el a citromhéjat.
Adjuk hozzá az illóolajat.
Öntse egy szórófejes flakonba, és használja a hűtőszekrény tisztítására. Fújja be a belsejét, hagyja rajta, majd jól tisztítsa meg. Ismételje meg a folyamatot, ha szükséges.

Mi szívja még magába a szagokat?

Aktív szén

Az aktív szenet őrölje porrá, tegye egy csészealjra, és tegye a hűtőszekrénybe. A szén 12 óra alatt felszívja a szagokat, és utána egyszerűen kidobja, vagy kicseréli egy másik adag szénre. Szagmegelőzésként hagyjon egy kis szenet a hűtőszekrény felső polcán.

Teafilterek

Igen, ezek is nagyszerű megoldást jelenthetnek a bűzös hűtőszekrény ellen. Használhatod akár a kedvenc teádból megmaradt használt teafiltereket is. Egyszerűen tegyen néhány zacskót egy tálba, és tárolja a hűtőben. A szag néhány napon belül el fog oszlani.

Ecet

Az ecet, akárcsak a szóda, kiváló szagtalanító. Készíts házi tisztítószert és szagelnyelőt egyben. Keverj össze 1 csésze ecetet 1 csésze vízzel, és ezzel a keverékkel mosd át a hűtőszekrényedet. Az ecet elpusztítja a baktériumokat és a penészt, amelyek szagokat okozhatnak.

Zabpehelyliszt

A zabpehely szintén segíthet, de készüljön fel arra, hogy a teafilterekhez hasonlóan a hatás nem lesz azonnali. Tegyük a tál zabpelyhet a hűtőszekrénybe, és a szag néhány napon belül elillan. A zabpehelynek, akárcsak a kávénak vagy a teafiltereknek, megvan az a képessége, hogy magába szívja a szagokat.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche