A hűtőszekrény tisztítása nem tudomány, de… Fogd ezt gyakorlatilag, itt az útmutató

A hűtőszekrény tele van élelmiszerrel, amiről nem mindig van pontos áttekintésünk.

Milyen gyakran tisztítod a hűtőt?
Ez a penész észrevétlen elszaporodásához vezethet, ami természetesen nem kívánatos – sem a hűtőszekrényben, sem a tányéron. Ennek megelőzése érdekében érdemes rendszeresen, azaz négy-hathetente tisztítani a hűtőszekrényt. És ugyanakkor el kell kerülni néhány hibát.

A tényleges takarítás előtt minden ételt ki kell szednünk a hűtőből, előtte még elő kell készítenünk egy helyet, ahová a szükséges ideig elhelyezzük. Természetesen tiszta, higiéniailag biztonságos helynek kell lennie az élelmiszerek számára. Biztonságunk érdekében a hűtőszekrényt is célszerű kikapcsolni. Készítsen elő egy szivacsot és két mikroszálas törülközőt. Később speciális kefével vagy fogkefével is megtisztíthatja a hűtőszekrény szűk réseit vagy az ajtótömítéseket.

Válasszon megfelelő tisztítószert. Az ideális választás az ökológiailag biztonságos tisztítószerek, amelyek már megvásárolhatók a gyógyszertárban. Azon is segíthet, ami otthon van – ecettel vagy sütőporral, amelyet vízzel kell hígítani, és a hűtőszekrény tisztítására szolgál. Elnyelik a nem kívánt szagokat is. Kerülje azokat a termékeket, amelyeket nem kifejezetten a hűtőszekrény tisztítására terveztek – ezek maradványai a tárolt élelmiszerekre, majd a tányérjára kerülhetnek. Ez vonatkozik a tisztítószerekből származó vegyszerekre is.

Maga a takarítás során értelmesen, gyakorlatias rendben haladjon. Tisztítsa meg a hűtőszekrény összes rekeszét és fiókját. A legjobb a kádban vagy a mosogatóban tisztítani. Ha nem tudja eltávolítani a mappákat, haladjon felülről lefelé, hogy elkerülje a megtisztított polcok leeső törmelékkel való szennyeződését. Ezután figyeljen a falakra és az ajtókra, amelyek a takarítás során hajlamosak elfelejteni. Végül kefével tisztítsa meg a nehezen elérhető felületeket vagy illesztéseket, gumitömítéseket. Távolítsa el a maradék nedvességet egy tiszta mikroszálas kendővel, és helyezze vissza a száraz rekeszeket és fiókokat.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche