A kabát mosása és szárítása: Vigyázz, nehogy teljesen tönkremenjen!

Források: ,

Mielőtt elteszi az ébresztőórákat és a kabátokat

Idén a tavaszi hőmérséklet sokféleképpen változik, de hamarosan végleg elteheti az összes téli ruháját, és néhány hónapra elfelejtheti őket. Mielőtt ezt megtenné, mossa ki a ruhákat, hogy ősszel a lehető legjobb állapotban legyenek. De hogyan kell kezelni a kabátokat és a kabátokat? Vegytisztító nélkül is működik.

A tollaknak számos előnye van. A fantasztikus hőszigetelő tulajdonságok mellett elhanyagolható súlya is van, ezt mindenki megerősíti, aki valaha is próbálkozott a nagymama áprilisi kabátjával. Bár a pehelyruhák tulajdonosai joggal aggódnak a darabjaik miatt, a ruhadarabok mosása és szárítása nem igazán jelent problémát. Otthon is biztonságosan megteheti.

Hogyan mossunk ruhát pehelytöméssel

Forrás: Youtube

A pehelyruha gondozása azonban ezek nélkül is lehetséges. A kisebb foltokat csak helyben és a lehető leghamarabb tisztítsa, amíg meg nem szárad. Általában elég egy enyhén nedves mikroszálas kendő. Ezek a svédnek is nevezett törölközők akkor működnek a legjobban, ha tiszta, langyos vízbe áztatják, majd a lehető legjobban kicsavarják. Tisztítószerek használata nélkül működnek, különösen a habzó tisztítószerek nem alkalmasak ezekre a törlőkendőkre.

Azonban még a látszólag tiszta ruhákat is alaposan ki kell mosni hosszú viselés után. Leggyakrabban az ujjak, gallérok, zsebek és a cipzárok vagy gombok környéke érintett.

Már csak a kabát kimosása van hátra. Ellenőrizze a ruházati címkén a maximális mosási hőmérsékletet és a további utasításokat. A kímélő programmal általában 30-40 °C-on mosható.

Mindenekelőtt azonban fontos a megfelelő mosószer beszerzése, amely a tollmosásra szolgál. A tollak természetüknél fogva olajosak, és ezt a tulajdonságot meg kell őrizni. Ha nem talál speciális mosószert, akkor alternatíva a gyapjú mosására tervezett por, amely szintén nem zsíros, vagy a hajsampon. Ez az a részlet, amit nem szabad elfelejteni.

Hogyan lehet kinyomni a kabátokat?

A címkén a kicsavarásra vonatkozó utasítások is találhatók. Válasszon kisebb sebességet, pergetés esetén kapcsolja ki egy kicsit. Miután kivette a mosógépből, a felesleges vizet kézzel, de ne csavarva nyomja ki. Ha nem a kabátot akarod a szárítóba tenni, akkor a zuhany alatt egy fogasra is akaszthatod, és hagyhatod, hogy a víz magától lefolyjon.

Ha fel akarjuk gyorsítani a száradást, akkor a kabátot két száraz törölköző közé is helyezhetjük, és hagyjuk, hogy a felesleges víz beszívja őket. Segít feltekerni a törölközőket a benne lévő denevérrel, amely elegendő nyomást fejt ki anélkül, hogy eltörné a tollakat a ruha belsejében.

kapcsolódó cikkek

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche