A kertész ötletes trükkjei, hogy ne folyjon a víz a hordókban, és a jég ne tépje szét a tartályokat

Az esővízhordók minden kert nélkülözhetetlen részét kell, hogy képezzék. Ezzel nemcsak a csapvízen spórolhatunk sok pénzt, hanem a növényeknek is a legtöbbet profitálnak az esőből. Kerülje el a kerti hordók túlcsordulását, és megfelelően készítse elő őket a télre. Fontos!

Egyetlen kertész sem dicsekedhet azzal, hogy hordókból gyűjti össze az esővizet. A vízzel azonban ökológiailag nem csak a kertben, hanem otthon is gazdálkodhat. De a probléma akkor merülhet fel, amikor a víz elkezd folyni a hordóból. A nagyobb mennyiségű víz könnyen eláztatja a vakolatot, és egyéb bajokat okoz. Próbálja ki a kertészek egyszerű trükkjeit, amelyekkel a hordók nem fognak túlcsordulni!

A tél előtti esővíztartályokkal egy videóból megtudhatja, hogy mit kell tennie a tél előtt, a Vidlák csatornán:

Hordók rögzítése verseny előtt

Ha van egy hordója közvetlenül az ereszcsatorna alatt, akkor heves viharban nagyon gyorsan megtelik. Számos lehetőség van a túlcsordulás megelőzésére, hogy a víz ne tegye tönkre a hordó környékét. Vásárolhat nagyobb méretet, vagy egyszerűen csatlakoztathatja az egyes hordókat. Ez mechanikusan és a hordók legkisebb fúrása nélkül is lehetséges. Az egyik ilyen mód a klasszikus tömlővel vagy hajlékony csővel történő csatlakoztatás.

Csatlakozás tömlővel vagy csővel

Van több kerti hordód, amelybe egyenetlenül folyik be az esővíz? Csatlakoztassa őket egy tömlővel vagy egy hajlékony csővel, és mindkét tartályban pontosan ugyanaz lesz. Töltsön meg teljesen vízzel egy kellően hosszú tömlőt vagy csövet, és óvatosan illessze a végét mindkét hordó szintje alá. A csatlakozásnak mindig víz alatt kell lennie, hogy levegő ne kerüljön bele. Ezt követően az esővizet kölcsönösen két vagy több tartályba öntik.

A hordó elszakadásának veszélye

Amint megérkeznek az első fagyok, egyszerű trükkökkel kell ellátnia kerti hordóit, amelyek megakadályozzák az esetleges elszakadást. A fagyott víz megnöveli a térfogatát, míg a megtöltött hordóban megsérülhet, vagy akár teljesen megsemmisülhet. Kiürítheti a hordókat, és télen szárazon tárolhatja a fészerben. Vannak azonban zseniális trükkjeink számodra, amelyekkel nem kell feleslegesen hordóból vizet öntened!

A PET palackok segítenek

A hordó szakadás elleni védelmének nagyszerű módja a szokásos műanyag palackok használata. Töltsön meg néhány palackot egy kis homokkal vagy kavicsokkal, hogy ne lebegjen a felszínre, néhányat pedig hagyjon teljesen üresen. Ezután merítse vízbe a lezárt PET-palackokat, aminek köszönhetően a hordó megfelelő védelme lesz a sérülésveszélyes helyeken.

Egy fabot is megteszi

A második lehetőség, hogy egy klasszikus falécet vagy deszkát helyezünk a hordóba úgy, hogy a fa egy része még mindig 20-30 cm-rel a felület felett nézzen ki. Mind a műanyag palackok, mind a fa hatékonyan csökkenti a jéggel együtt kialakuló tágulási térfogatot. Nem kell feleslegesen aggódnia a hordói miatt, ha éjszaka hideg fagyok érik.

Forrás:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche