A kertész tanácsokat adott, hogyan termeszthetünk extra dús paradicsomot, amely garantáltan nem fog kipukkadni: A legjobb segítség minden termelőnek!

A bőséges termés minden kertész álma, ezért örülni fogsz, ha megismered azokat a trükköket, amelyek segítségével elérheted az álomtermést. A paradicsom termesztésénél többek között a megfelelő öntözés is fontos. Kövesse ezeket a tippeket, és hamarosan látni fogja a változást.

Tápláló öltözködés

Szükség van rá:

3-4 csepp jód

10 liter víz

Eljárás:

Adjunk 3-4 csepp jódot a vízhez, keverjük össze, és ezzel az oldattal öntözzük meg a paradicsomot a tövénél legalább hetente egyszer. Öntsön körülbelül 1,5-2 liter oldatot minden egyes gyökérre..

Hasznos tippek a bőséges betakarításhoz

1. Először is erős és egészséges palántákat neveljünk. Nagyon fontos, hogy jó minőségű vetőmagot válasszunk. Egyedi cserepekbe való ültetés ajánlott.

2. A második fontos az, hogy a növény a lehető legjobb tápanyagellátást biztosítsa. Ezért el kell távolítani a másodlagos hajtásokat és a leveleket a talaj feletti első sorban. Ellenkező esetben minden energia a hajtások és levelek képződésére és nem a zöldségképződésre megy el.

3. Abban a pillanatban, amikor a paradicsompalánták már nem tudják magukat függőlegesen tartani, zsinegekkel kell összekötni őket, amelyek végeit a felső támasztékhoz rögzítjük. Az alsó ágak alá helyezzünk deszkákat, hogy a paradicsomok ne érjenek a földhöz.

4. Néhány paradicsomfajták virágokban gazdag ágakat hoznak. Ha eltávolítjuk a felesleges virágokat, és csak 5-7 virágot hagyunk meg, sokkal gyorsabban nőnek.

5. A címről ültetés és rendszeresen távolítsa el a hajtásokat a nyár folyamán aggódás nélkülamelyek a gyökérből és a levelek mögül nőnek ki. Ezek nem fognak termést hozni.

6. Annak érdekében, hogy megelőzzük a gyümölcsök rothadását, öntözzük meg a növényeket. csak a gyökereknél.

7. Július végén gyökerezik utoljára a paradicsom. öntözzük meg a gyökereket és a bokrok alatti talajt. takarjuk le egy réteg szalmával vagy fűrészporral.

8. Szedje le a paradicsomot korán, különösen az alsó ágakról. A paradicsomok még növekedésben vannak, amíg be nem érnek, ezért csak akkor húzzuk meg őket, amikor már elérték optimális méretüket.

Mit tegyünk a paradicsom megrepedésének megelőzése érdekében?

A paradicsom nem fog megrepedni, ha a szedés előtt nem sokkal 1 hétig csökkenti a növényeknek adott víz mennyiségét, majd teljesen abbahagyja az öntözést, még akkor is, ha az éjszaka hideg, a nappal pedig meleg van. Így a paradicsom sokkal édesebb és illatosabb lesz.

Forrás: retete-usoare.info

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche