A kertészek elkezdtek régi kenyeret keresni. Azok, akik megfelelően használják fel, csodálatos paradicsom-, uborka- és paprikatermést kapnak.

Ön is gondolkodik már azon, hogy mivel trágyázza a talajt, ha paradicsomot, uborkát és paprikát termeszt? Meglepő módon még a régi kenyér is segíthet.

A talajt, amelybe paradicsomot vagy paprikát fogsz ültetni, már az ültetés előtt meg kell trágyázni. Ősszel kapálja fel az ágyást, és adjon hozzá szerves trágyát (trágyát, komposztot stb.). Így a talaj készen áll majd a későbbi ültetésre. A növények tényleges növekedése során is trágyázzon. Az első trágyázást az ültetést követő egy héten belül végezze el, majd a gyümölcsök növekedése során legalább kétszer.

Kenyérfa-műtrágya

Az előkészítéshez a következőkre lesz szüksége:

  • kenyér
  • víz
  • zárható tartályok

Először is gondolja át, hogy mennyi műtrágyára lesz szüksége. Ha fiatal növényeket fog trágyázni, növényenként ½ teáskanál, az érettebb növényeknél 1 teáskanál elegendő.

30 gramm kenyérgabona literenként. A vizet először forraljuk fel, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Közben tépje vagy vágja kisebb darabokra a kenyeret. Ezután adjuk a kenyeret a kihűlt vízzel teli edénybe, és zárjuk le az edényt. Tárolja hűvös helyen (hűtőszekrényben vagy pincében). Hagyja a keveréket 24 órán át pihenni, majd szűrje át egy szitán. A leszűrt keveréket ismét hagyja egy zárt edényben, és legalább még 5 napig tárolja a hűtőben. Ez idő alatt beindul az erjedési folyamat, ami a cél.

Mielőtt a műtrágyát a növényekre juttatjuk, érdemes előtte alaposan beöntözni, hogy a gyökerek jobban fel tudják venni a tápanyagokat. A trágyázást vagy reggel végezzük, amíg közvetlen napfény éri a növényeket, vagy este.

A kenyérben található élesztő serkenti a növények növekedését. A növények a kenyértrágyának köszönhetően foszfort, nitrogént, mangánt, vasat és nátriumot vesznek fel.

Komposzt

A kenyeret más szerves anyagokkal, például gyümölcs- és zöldséghulladékkal, valamint kerti hulladékkal együtt is komposztálhatja. A komposztálással tápanyagokkal, hasznos mikroorganizmusokkal és szerves anyagokkal teli, gazdag talajmódosítást hozhat létre. Ezek javíthatják a talaj egészségét és elősegíthetik a növények növekedését.

Forrás: B:

A régi kenyérnek számos felhasználási módja lehet a kertben. Bár szokatlannak tűnhet az ételmaradékok felhasználása a kertben, ez nem szokatlan gyakorlat. Íme néhány módszer a régi kenyér felhasználására:

  1. Komposztálás: A régi kenyér biológiailag lebomló, és a komposzthoz adható, ahol lebomlik, és tápanyagokban gazdag talaj alakul ki belőle. Fontos, hogy a kenyeret egy réteg földdel vagy más komposztálható anyaggal fedjük le, hogy elkerüljük a kártevők vonzását.
  2. Állatok etetése: Bár a kertben nem közvetlen felhasználási terület, a régi kenyér alkalmi csemegeként szolgálhat a háziállatok, például a csirkék vagy a nyulak számára. Ügyelni kell arra, hogy csak kis mennyiséget etessünk ily módon, és a kenyér ne legyen penészes.
  3. Csigacsapdák készítése: A régi kenyeret csaliként használhatjuk a csigacsapdákban. A csigákat vonzza az erjedő kenyér, így könnyen csapdába ejtheted és eltávolíthatod őket a kertedből.
  4. Folyékony trágya készítése: Régi kenyeret néhány hétig vízben áztatva tápanyagokban gazdag folyékony trágyát készíthetünk. Ez a „kenyérvíz” aztán felhasználható a növények öntözésére.
  5. Mulcsozás: Apró kenyérdarabkák szerves mulcsként használhatók a növények körül. A kenyeret először hagyni kell megszáradni és morzsolni. Mulcsként segít megtartani a nedvességet a talajban, és lebomlása után szerves anyagot ad a talajhoz.

Ha régi kenyérgabonát használunk a kertben, fontos, hogy ügyeljünk arra, hogy ne használjunk túlzott mennyiséget, hogy elkerüljük a kártevők vagy betegségek nem kívánt vonzását. Arra is fontos ügyelni, hogy a kenyér ne legyen penészes, mivel a penész káros lehet egyes kerti növényekre és állatokra.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche