A kertészek nagyszerű trükkjeik vannak a gyógynövényekkel és PET-palackokkal: Rekordidő alatt szüreteljen!

Ha szeret kertészkedni, és otthon PET-palackokat használ, gyakorlati hasznát veheti. És mivel itt az ideje a gyógynövények termesztésének, több tippünk is van a műanyag palackok használatához a termesztéshez.

Forrás: Youtube

Gyorsítsa fel a növekedést műanyag üvegházzal

Ha magról szeretnénk gyógynövényeket nevelni, akkor a legjobb, ha nagyobb, azaz 3 vagy 5 l térfogatú „petkát” készítünk. Mossuk le rendesen, és hagyjuk, hogy a ráragasztott címkék leázzanak. Ezután vágja le az üveget hosszában az egyik oldalán úgy, hogy az alsó magasság legalább 15 cm legyen. Így kapsz egy nyitható tégelyt, amit csak meg kell töltened ültetőanyaggal, és már el is vetheted a magokat. Ezt követően palántanevelésre is használható.

Ha gyorsabb palántákat szeretne kapni, PET-palackból készíthet egy egyszerű gyorsítót mini üvegház formájában. Vágja le a PET-palack alsó harmadát, és használja a felső részt a nyakkal együtt üvegházként az egyes palánták számára.

Forrás: Youtube

A palackokat nyakkal felfelé szúrjuk a földbe a palánta körül, amely védett és meleg lesz. Ha napközben szép az idő, egyszerűen eltávolíthatja őket, és este visszahelyezheti a gyógynövényre. Hatékony védelem az esetleges fagyok ellen is. Amikor a növény a „szirom” magasságára nő, távolítsa el.

Készítsen önöntöző virágcserepet

Lényegében nagyon egyszerű és hatékony. Két tartályból áll. Ismét vágja le a PET-palack alsó harmadát az aljával együtt. Az alsó rész víztárolóként, a felső pedig hordozótartályként szolgál majd. Egy szöggel és kalapáccsal készítsen lyukat a dugó közepén. Ezt követően vegyen több szál természetes zsinórt vagy kanócot, és húzza át őket a kialakított lyukon, és belülről rögzítse csomóval.

Ezután szorosan csavarja rá a kupakot az üvegre. Töltsük meg a palack felső részét szellős és áteresztő hordozóval, és ültessük bele a kiválasztott gyógynövényt. Keverheti földből, komposztból és homokból 1:1:2 arányban.A PET palack felső részét az ültetőnyakkal lefelé tegyük az alsó részbe, amit vízzel megtöltünk. A kanócok hossza mindig érintse a víztartály alját. A műanyag virágcserép becsomagolható dekoratív anyaggal, például jutával, dekorpapírral vagy akár érdekes textíliával.

Elegáns virág a lábon

Egy kis fantáziával egyfajta eleganciát lehet létrehozni egy csészevirág formájú PET-palackból. Csak elő kell venni egy régi CD-t. Először vágja fel a műanyag palackot úgy, hogy a nagyobb felső része legyen a nyakkal. Ebben az esetben nincs szükség dugóra. Fesd be az üveget és a CD-t is azonos színűre, majd ragasszuk a nyak tetejét a CD-re ragasztóval. Ebben a pillanatban nincs más hátra, mint megtölteni a virágcserepet szubsztrátummal, és beültetni gyógynövényekkel.

kapcsolódó cikkek

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche