A két természetes „szuperélelmiszer” Andalúziából, amelyek csökkentik a koleszterinszintet és a vércukorszintet

A feketehagyma, a mediterrán diéta két tipikus, de kevéssé ismert összetevőjének fogyasztása segít megelőzni a cukorbetegséget a vércukorszint szabályozásával, csökkenti a koleszterinszintet és antioxidáns hatások. Ezt állítják az Andalúziai Mezőgazdasági, Halászati, Élelmiszer- és Ökológiai Termelési Kutatási és Képzési Intézet (Ifapa), a córdobai Alameda del Obispo központ kutatói.

Ezeket a következtetéseket folyóiratokban tették közzé Antioxidánsok és Élelmiszer és funkció. Amint arról az andalúz kormány beszámolt egy feljegyzésében Europa Pressfontos előrelépések történtek, mint például a fő azonosítása bioaktív vegyületek ezekből az élelmiszerekből.

A kutatást José Manuel Moreno, María Gema Pereira és Alicia Moreno vezette, az Ifapa Alameda del Obispo mezőgazdasági és élelmiszer-minőségi területéről. Közreműködtek a Lleidai Egyetemmel is. Eredményeik megerősítik az egészséges potenciált fekete fokhagyma és fekete hagyma fogyasztása jellemzés, biológiai hozzáférhetőség és anyagcsere vizsgálatok révén.

[]

Így lehetséges biomarkereket határoztak meg, és új metabolikus útvonalakat javasoltak a szerves kénvegyületek számára. Konkrétan a aliina Összefüggésbe hozták az oxidatív stressz csökkentésével, amely sejtkárosodást okoz a májban. A metiin, másrészt a cukorbetegséggel kapcsolatos vércukorszint szabályozásában hasznos tulajdonságokhoz kapcsolódik. Potenciális antikoleszterin, antimikrobiális és rákellenes hatást is azonosítottak.

A vizsgálatban részt vevő önkéntesek fekete fokhagymát vagy fekete hagymát fogyasztottak, és a következő 24 órában vizeletmintákat adtak. Ez lehetővé tette a szervezet által kiválasztott vegyületek meghatározását és lehetséges átalakulásai az emésztési folyamatok során. „Ezek az eredmények alapot adnak a jövőbeni tanulmányokhoz, amelyek megvizsgálják, hogy ezek a termékek milyen szerepet játszhatnak az emberi egészségben” – áll a közleményben.

Az Ifapa Alameda del Obispo Központ Mezőgazdasági és Élelmiszer-minőségi Területének kutatói évek óta dolgoznak a különböző élelmiszerek jellemzésén a tartományon belül. zöldség, feldolgozott és azok, akiknek a neveúj ételeket‘. Az összetételükhöz képest elemezték őket bioaktív vegyületekolyan anyagok, amelyek önmagukban nem tápanyagok, de az étrendbe bekerülve jótékony hatással vannak az egészségre.

Ezek a vegyületek hozzájárulnak a krónikus degeneratív betegségek megelőzéséhez, mint pl rák, cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegségek és neurodegeneratív betegségek. „E tanulmányok célja, hogy a táplálkozási információkon túlmenően információkat nyújtsanak azokról a lehetséges egészséges tulajdonságokról, amelyek elősegítik ezen élelmiszerek fogyasztását, valamint új, nagy kereskedelmi értékű termékeket vagy azokból származó készítményeket fejlesztenek ki” – folytatja a tájékoztató.

„E célok elérése érdekében az Ifapa csoport vállalatokkal vagy termelői szövetségekkel együttműködve projektek sorát fejleszti ki a helyi és helyi termékek a származáshoz köthető, hozzájárulnak új alternatívák kifejlesztéséhez és növelik a hozzáadott értéket, többek között növelik a termékek diverzifikációját az andalúz élelmiszerszektorban” – zárul a tájékoztató.

Kövesse az Önt érdeklő témákat

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche