Az élesztőműtrágya széles körben elérhető, könnyen elkészíthető termék, amely számos kerti és cserepes növényt megerősít. Nézze meg, hogyan kell elkészíteni, és derítse ki, mely növényeket nem szabad élesztővel megtermékenyíteni. Kiderül, hogy bizonyos esetekben megváltoztathatják az ízlésüket.

Gyakorlatilag minden kertész tisztában van az élesztő előnyös tulajdonságaival. Vannak, akik titkos fegyverükként használják őket, amelyek támogatják a növények fejlődését, serkentik növekedésüket és virágzásukat. Kiderült, hogy a keverék otthoni elkészítése rendkívül egyszerű. Ezt kétféleképpen teheti meg. Ellenőrizze, hogyan és mit nem szabad élesztővel öntözni.

Hogyan készítsünk műtrágyát élesztőből? A keveréket kétféleképpen készítheti el

Az élesztőműtrágyát kétféleképpen lehet elkészíteni. Egyikük azonban egy kicsit több időt és figyelmet igényel.

  • Nem erjesztett műtrágya. Oldjon fel 100 g friss élesztőt 10 liter meleg vízben (használhat esővizet vagy zöldségfőzésből származó vizet), és várjon körülbelül 1 órát. Az egész szezonban kéthetente egyszer öntözi meg a növényeket ritkítás nélkül.
  • Fermentált műtrágya. Tegyünk 100 g élesztőt egy vödörbe, és fedjük le 1 csésze cukorral. Várjon körülbelül 2 órát, és öntsön 10 liter meleg vizet a vödörbe. Alaposan keverjük össze, amíg az összetevők fel nem oldódnak, és tegyük félre egy hétig. Hígítsuk fel az oldatot 1 pohár folyadék és 10 liter víz arányában, és öntözzük meg a növényeket.

Mit nem szabad élesztő műtrágyával öntözni? Ez a zöldség megváltoztatja az ízét

Bár az élesztő számos jótékony összetevőt tartalmaz, nem minden növény öntözhető vele. Az élesztőtrágyázást érdemes márciusban elkezdeni, és rendszeresen (pl. kéthetente) végezhető a növény teljes tenyészideje alatt. Kiderült azonban, hogy egyes palánták esetében ezt egyáltalán nem szabad megtenni.

Kétféle zöldségről beszélünk burgonya és hagyma. Mindezt azért, mert az élesztő megváltoztatja természetes ízét (keserűvé válik), így a betakarítás után nem lesz túl jó íze.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

Végezze el ezt a kezelést szeptemberben. A hortenzia jövőre új virágokat hajt majd

Helyezzen agancsot a házába. Otthonának levegője tisztább és frissebb lesz, mint valaha