A kitűnő íz egész évben veled lesz: hogyan szárítsd meg otthon a gombát

A kitűnő íz egész évben veled lesz: hogyan szárítsd meg otthon a gombát

Arról beszélgettünk, hogyan lehet otthon élni elektromos szárító nélkül. Meglepődhet, de a gombák téli előkészítésének módjai nem sokban különböznek az almától.

A gombakészítés a húslevesek szerves részévé és a legtöbb házi étel teljes fűszerévé is válhat. A portálon elmagyarázták, hogyan kell gombát szárítani

A gombák tisztításához és szeleteléséhez használjon műanyag pengével vagy kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült késeket. Ha nem ez a helyzet, akkor egy gyenge minőségű ötvözet reakcióba léphet a gomba pépével, amitől az utóbbi elveszít néhány ízét.

A szárításra szánt gombát nem szabad megmosni, csak késsel pucolni. Ha a gomba nagyon piszkos, törölje le száraz törülközővel. Számos általános módszer létezik a gombák szárítására.

Természetes szárítás szabad levegőn

Alkalmas kis vagy közepes méretű gombákhoz. Fegyverezze fel magát egy tűvel, és vigye fel őket egy vastag kötélre. Így gombafüzért kapsz. Akassza fel olyan helyre, ahol jó a huzat. Nem kívánatos, hogy a gombák napfénynek legyenek kitéve.

Ha a levegő párás, felgyorsíthatja a vargánya száradási folyamatát. Ehhez a radiátor mellé, a fűtőtest fölé vagy a tűzhely mellé kell akasztani.

Elkészítés sütőben vagy elektromos szárítóban

Ha a gomba nagy, vágja szeletekre. Helyezze a kapott darabokat elektromos szárító tálcákra vagy egy tepsire, hogy a sütőben megszáradjon. Az elektromos szárítóban történő szárítás +55 fokos hőmérsékletű elektromos szárítóban 6-9 óráig tart.

Ez 4-6 órát vesz igénybe a sütőben. Hőmérséklet – 90 fok. A sütő ajtaját kissé nyissa ki a folyamat közben.

Hogyan készítsünk gombaport

Ez egy lenyűgöző előkészület. Sok ízesítőt készítenek ez alapján. Az illatos és tápláló port a levesekhez, szószokhoz, húspároláshoz és általában mindenhez adják, ahol gazdag és kiegyensúlyozott ízre van szükség.

Szárítás után a fenti módszerek bármelyikével óvatosan vágja fel a gombát. Ehhez egy turmixgép vagy kávédaráló alkalmas.

Darálás előtt adjunk a gombához néhány borsó szegfűborsot és egy kis sót. És őrlés után szitáljuk át az egész masszát.

A kész gombaport üvegedényben, száraz szekrényben vagy más sötét és hűvös helyen tároljuk. Azt is elmondtuk

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche