A kolostor receptje szerinti elixírek hatékony segítői az immunitásnak és a fertőzések enyhítésének

Bármely készítmény, legyen az természetes vagy ipari, önmagában nem elegendő ahhoz, hogy szervezetünk egészséges maradjon és az immunválasz erős legyen. A kolostorainkból származó feljegyzések arról tanúskodnak, hogy továbbra is hasznosak lehetnek…

Elixír az immunitásért: jól hangzik, de soha nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy az immunitás kérdése összetett, és olyasmi, amivel napi szinten foglalkozni kell. kiegyensúlyozott étrend, rendszeres fizikai aktivitás és elegendő alvás. Természetesen ezek a készítmények rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, többnyire diétás eredetűek, s mint ilyenek hasznosak szervezetünk számára.

Babérlevél, méz és csalán – elixír az immunitásért és a köptetésért

Ez a természetes készítmény könnyen és gyorsan elkészíthető. Kiválóan alkalmas torokfájásra, hörghurutra, produktív és nem produktív köhögésre, valamint az immunitás teljes állapotára. Hörghurut esetén borogatásként is használható, amit fél óráig a mellkason tartunk.

Kívánt:

 • babérlevél (100 gr)
 • csalán (100 g)
 • méz (lehetőleg akác)

Elkészítés és adagolás:

Szükség szerint becsülje meg a méz mennyiségét. Ha csak szájon át alkalmazza a készítményt, akkor ehhez a babér- és csalánmennyiséghez 200 g méz is elegendő. Ha kötszerekhez kívánja használni, növelje a mennyiséget.

A babérlevelet és a csalánt aprítsuk fel vagy törjük össze, keverjük össze és adjuk a mézhez. Tartsa üvegedényben. Vegyen be egy-egy kanállal reggel és este, étkezés előtt.

Fűszeres elixír hagymával, paprikával és hírnévvel

Kívánt:

 • fokhagyma (apróra vágott, 1/4 csésze)
 • hagyma (apróra vágott, 1/4 csésze)
 • almaecet (700 ml)
 • erős paprika (lehetőleg 2 friss)
 • (nyers, reszelt, 1/4 csésze)

Elkészítés és adagolás:

Keverjük össze a fokhagymát és a feketehagymát, a paprikát és a tormát, és tegyük egy akkora üvegedénybe, hogy az ecet hozzáadása után is elférjen benne a készítmény (lehetőleg nagyobb üvegben). Lassan adjuk hozzá az ecetet, és óvatosan keverjük össze. Ha mindent összekeverünk, 14 napig tartsuk száraz és hűvös helyen. Naponta legalább kétszer rázza fel. 14 nap elteltével a keveréket kétszer szűrjük át sajtruhán. Száraz és hűvös helyen továbbra is tárolandó.

Az immunitás javítása érdekében minden nap vegyen be egy sikeres kanállal. Emellett a készítmény kivételes gomba- és vírusellenes hatással rendelkezik, és . Vízzel ne keverjük, fűszeres íze miatt fűszerként, ételek kiegészítőjeként is használható.

Tavasszal gyűjtött fenyőhajtások szirupja az immunitás és a köptetés érdekében

Ideje elkészíteni ezt a készítményt, mert tavasszal friss fenyőtűket (hajtásokat – bimbókat) gyűjtenek hozzá. Ugyanis a gyógynövények tulajdonságait ismerők szerint a fenyőhajtások az idő múlásával elvesztik gyógyhatásukat, és zölden (fiatalon) a legerősebb a hatásuk. Ezenkívül ajánlatos a betakarítást, amikor süt a nap. Ez a szirup kiváló a váladék kiürítésére termékeny köhögés esetén, de általában az immunitás erősítésére is.

Kívánt:

 • fiatal fenyőhajtások (2 kg)
 • sárga cukor (1/2 kg)
 • méz (1/2 kg)
 • víz (9 l)

Készítmény:

A fenyőhajtásokat vízben forraljuk fel, majd lefedve 48 órán át állni hagyjuk. Szűrje le az egészet ruhán vagy sajtruhán, és jól törje össze. Adjuk hozzá ezt a keveréket, a cukrot és a mézet az edénybe, és forraljuk még egy kicsit. Celofánnal és gumiszalaggal borított üvegedényekben, fedő nélkül és légmentesen lezárva tárolandó. Vegyünk naponta három evőkanál, lehetőleg víz nélkül. Ne adjon teához (főleg nem forró), hogy ne veszítse el gyógyászati ​​tulajdonságait.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche