A korai öregedés 6 jele

Tudja meg, mik a korai öregedés jelei, és mit tehet a folyamat lassítása érdekében!

Az öregedés az életciklus része, amelyet nem tudunk megállítani, de életmódunktól függően lassíthatjuk vagy felgyorsíthatjuk.

pexels.com

1. Krónikus fájdalom

Lisa Richards táplálkozási szakértő elmagyarázza, hogy a legtöbb ember számára a krónikus fájdalom és gyulladás nem mindennapi jelenség, hacsak nem orvosilag diagnosztizált betegségről van szó. Ha krónikus fájdalmat tapasztal, rosszul alszik, gyakori gyulladásokkal küzd, szervezete gyorsabban öregedhet, mint kellene. Ezt nagymértékben befolyásolhatja az étrend. Ha sok telített zsírt, finomított szénhidrátot és cukrot fogyasztasz naponta, ezek a termékek felelősek a korai öregedésért. Jobb választani az antioxidánsokban gazdag ételeket, gabonaféléket, egészséges zsírokat.

pexels.com

2. Csökken az izomtömeg

Tudtad, hogy az izomtömeg csökkenése korai öregedést jelenthet? Az izomtömeg 30 éves kor körül csökkenni kezd. Ahogy öregszünk, ez a folyamat egyre gyorsabban megy végbe. Ennek több oka is van, beleértve a hormonális változásokat. A helytelen táplálkozás, a fizikai aktivitás hiánya és a gyógyszerek szintén felgyorsíthatják az izomtömeg csökkenését. Ennek a folyamatnak a lelassításához rendszeres fizikai aktivitás szükséges.

pexels.com

3. Az arc bőrének elváltozásai

Az öregedés egyik leglátványosabb jele az arcbőr elváltozásai. Az életkor előrehaladtával az arcbőr vékonyabbá és kevésbé rugalmassá válik, ezáltal elősegíti a ráncok és foltok kialakulását az arcon. Az arcbőr öregedését elősegíthetik a káros napsugarak, a dohányzás, a helytelen táplálkozás, a fizikai aktivitás hiánya.

pexels.com

4. Törékeny csontok

Ahogy öregszünk, a szervezet számos változáson megy keresztül. A csontok idővel törékenyebbé válnak. Éppen ezért fontos, hogy az öregedés során vigyázzon csontjai egészségére. A csontok törékenységéhez hozzájárulhat a nem megfelelő mennyiségű fizikai aktivitás, a helytelen táplálkozás. Ha aggódik csontjai egészsége miatt, konzultáljon orvosával, hogy megtudja a legjobb lépést.

pexels.com

5. Hajhullás

A hajhullásnak számos oka lehet. Az egyik az idő előtti öregedés. A hajhullás az öregedés normális velejárója, mert a hajhagymák már nem olyan erősek. A haj vékonyabbá és törékenyebbé válik. A gyors hajhullás azonban azt jelezheti, hogy a kelleténél gyorsabban öregszik. Ennek oka lehet a hormonális ingadozás, a vitaminhiány és a stressz.

pexels.com

6. Alvási problémák

Ahogy öregszel, a tested sokféle változáson megy keresztül. A láthatóbb dolgoktól kezdve, a kevésbé látható dolgokkal befejezve. Az egyik ilyen dolog az energiahiány és az álmatlanság. Kiderült, hogy az álmatlanság az öregedés egyik első jele. Ha alvászavarai vannak, ez annak a jele lehet, hogy a kelleténél gyorsabban öregszik. Számos tényező hozzájárulhat az álmatlansághoz, de az életkor előrehaladtával a szervezet egyre kevesebb hormont kezd termelni, amelyek felelősek a jó alvásért.

*A cikkek csak tájékoztatási és oktatási célokat szolgálnak, és nem helyettesítik a professzionális orvosi tanácsot, diagnózist vagy kezelést. Mindig forduljon orvosához, ha bármilyen kérdése van az egészségével kapcsolatban.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche