A kozmetikus a tinédzserek bőrápolásának jellemzőiről beszélt
Serdülőkorban sok gyermek először találkozik kiütésekkel az arcán, és nem teljesen érti, mit tegyen ezzel a problémával. Ivan Korolko kozmetikus-esztétikus a Fehéroroszország 2 tévécsatornán beszélt a bőrápolás alapvető szabályairól ebben az időszakban.

A kozmetikus a tinédzserek bőrápolásának jellemzőiről beszélt

A kozmetikus megjegyezte, hogy gyakran serdülőkorban a fiúk és a lányok arcán kiütések jelennek meg.

A legfontosabb dolog az, hogy megértsük, hogy ebben a korban a pattanások és a kiütések teljesen normálisak. Fontos elkerülni azokat a hibákat, amelyek a későbbiekben a bőr fokozott érzékenységéhez és hegek megjelenéséhez vezetnek. Ennek elkerülése érdekében megfelelő gondozásra van szükség. Először is, ez egy gyengéd tisztító. Nincs szükség agresszív szerek vagy szappan használatára. Ezenkívül nem javaslom olyan gélek vásárlását, amelyek azt mondják, hogy a pattanások leküzdésére szolgálnak. Általában az ilyen termékek nagyon agresszív hatással vannak a bőrre és kiszárítják azt. Ezenkívül az ápolásnak tartalmaznia kell egy tonikot, de nem alkoholtartalmú krémet.– mondta a szakember.

Egy másik fontos szabály, hogy ne érintse meg túlságosan az arcát, különösen piszkos kézzel. Mosás után is jobb, ha egy eldobható törölközőt használ, nem pedig egy hagyományosat. Ivan Korolko még egy pontra hívta fel a figyelmet: rendszeresen cserélni kell a párnahuzatot, amelyen alszik.

– Ha kinyomod a pattanásokat, később apró hegek jelennek meg. Ez egy nagyon komoly probléma, amelyet később rendkívül nehéz lesz megoldani. Amikor kinyomjuk a pattanásokat, baktériumokat terjesztünk az egész arcunkra, ami csak újabb pattanásokat okoz. – tette hozzá a kozmetikus.

Fotó: .

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche