A közönséges fokhagyma mindezt otthon is megteheti. Tudtál róla?

Van néhány érdekes információnk számodra, amely felülmúl mindent, amit eddig a fokhagymáról hallottál. Gyakran sok időt vesz igénybe otthonunk takarítása, különösen, ha a fürdőszobáról és a WC-ről van szó, ahol a legtöbb baktérium található. E tekintetben van egy csodamegoldásunk az Ön számára: a fokhagyma.

Az erős vegyszerek helyett, amelyek károsak lehetnek az egészségünkre és terhelik a környezetet, a fokhagyma kiváló természetes fertőtlenítőszer. Csak dobj egy gerezd fokhagymát a WC-be egy éjszakára, és reggel húzd le. Ismételje meg ezt a folyamatot hetente legalább kétszer.

Alternatív megoldás: Fokhagyma tea

Ha elriaszt a fokhagyma gondolata a fürdőben, készíthetsz fokhagymateát. Forrásban lévő vízben áztassunk három apróra vágott fokhagymagerezdet 15 percig. Ezután öntsd a fokhagymateát a vécébe, ideális esetben egy éjszakán át. Ez hatékony módja annak, hogy megszabadulj a baktériumoktól és az esetleges sárga lerakódásoktól.

Kertjének védelme fokhagymával

A levéltetveknek nincs esélyük

A régi kertészeti trükkök szerint a fokhagyma is használható a kertben. Nagyanyám például mindig fokhagymagerezdeket dugdosott a földbe az árvácskái mellé, és soha nem volt gondja a levéltetvekkel.

Kártevőriasztó

A négy gerezd fokhagymából és forró vízből készített fokhagyma vinaigrette gyors segítségnek bizonyul a talajban és a cserepek körül élő szúnyogok ellen. A fokhagymafőzet segít más kártevők ellen a kertben: két gerezd 14 csésze vízben, permetként használva a levelekre és a talajra.

A penészgombák és a havediák elleni küzdelem

A fokhagyma antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek segíthetnek a penészproblémák esetén. Ezenkívül az elkészített fokhagymakivonat növényi olajjal és folyékony szappannal hatékony permetszer a különféle kerti tripszek és kártevők ellen.

Bónusz.

A fokhagyma még a rózsáidon is segíthet. Ha szegfűszeget ültetsz melléjük, az megvédi a rózsákat a betegségektől, elriasztja a levéltetveket és a hangyákat, és javítja általános egészségi állapotukat.

Következtetés

Mielőtt tehát kémiai tisztítószerekhez vagy rovarirtószerekhez nyúlna, fontolja meg, hogy a fokhagyma segíthet-e Önnek ezekben a helyzetekben. Nemcsak az ételek ízletes összetevője, hanem az otthon és a kertben is hatékony segítője.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche