A kutyák és macskák csontjai is elvékonyodnak. Legyen óvatos, hogy mivel eteti őket

A kutyák és macskák csontjainak elvékonyodásának több oka is lehet. Mi okozza és mit lehet tenni ellene? Olvasson tovább, hogy megtudja, mivel etesse őket, hogy kedvencei egészségesek és tele legyenek energiával.

Age

A kutyák és macskák csontjai az emberekhez hasonlóan különböző okok miatt elvékonyodhatnak. A legjelentősebb ok az öregedés és a szervezet természetes kopási folyamata. Az életkor előrehaladtával a szervezet anyagcsere-folyamatai megváltoznak, és az új csontanyag képződése fokozatosan csökken. Minél idősebb az állat, annál nagyobb a csontok elvékonyodásának kockázata.

Tápanyaghiány

A tápanyaghiány, különösen a kalcium- és foszforhiány jelentős tényező lehet. Ezek az elemek létfontosságúak a csontok megfelelő fejlődéséhez és egészségéhez. Ha kedvence hiányt szenved belőlük, ez lehet az egyik oka annak, hogy csontritkulásban szenved. A csontritkulás nagyon lassan jelentkezik, ez egy szinte „láthatatlan” betegség, amely a csontok törékenységét és az azt követő töréseket okozza. Fokozatosan a test alakjának megváltozásában és az azt követő fájdalomban nyilvánul meg. Alapvető fontosságú, hogy kutyája és macskája étrendje megfelelő mennyiségű kalciumot, foszfort, D-vitamint és más, a csontok megfelelő fejlődéséhez szükséges ásványi anyagokat tartalmazzon. Minden esetben szükséges, hogy állatorvosával konzultáljon kedvence állapotáról. Ők minden bizonnyal a legjobb kezelést és a legmegfelelőbb étrendet fogják javasolni.

Testmozgás? Igen

Egy másik lehetőség, hogy megfelelő testmozgást biztosít a kutyának vagy macskának. A mozgás és a testmozgás nagyon fontos a csontok egészsége szempontjából, még az állatok esetében is, és segíthet a csonttömeg megerősítésében és a további csontritkulás kockázatának csökkentésében.

Folytatás a következő oldalon

Barfing

Szeretnéd tudni, mi az a hányás? Nézd meg a következő videót:

A „barfing” szó a BARF – „Bones and Raw Food” vagy más néven „Biologically Appropriate Raw Food” – rövidítése.

A barfing hívei azt állítják, hogy a kutyák és macskák számára a legmegfelelőbb étrend az övék – a természetes. Ezért a háziállatok nyers hús, csontok, bőr, belsőségek, nyers zöldségek és gyümölcsök etetését szorgalmazzák. Ez az étkezési mód a „barfizók” szerint pontosan azokat a tápanyagokat és ásványi anyagokat biztosítja az állatok számára, amelyek természetesek számukra, és amelyekre egészséges fejlődésükhöz szükségük van. Hozzá kell azonban tenni, hogy a „barfizásról” megoszlanak a vélemények. Az ellenzők azt állítják, hogy a nyers hús, csontok és belsőségek elfogadhatatlan mennyiségű baktériumot és parazitát tartalmaznak, ami veszélyeztetheti a háziállatok egészségét és jólétét. Ezért komolyan szükséges állatorvossal konzultálni az állatok táplálásának erről a módszeréről is. Csak ő lesz képes a legmegfelelőbb étrendet ajánlani kutyája vagy macskája számára.

Forrás: B:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche