A legegészségesebb kenyér reggelire. Edd meg és nézd meg, ahogy fogysz

A tápláló reggeli a nap legfontosabb étkezése. Ahhoz azonban, hogy ne csak ízletes, hanem egészséges is legyen, érdemes egy kicsit közelebbről szemügyre venned a tányérod tartalmát. És különösen a rajta lévő kenyeret. Milyen kenyeret reggelire? A szakértők nem kételkednek. Íme a legegészségesebb választás.

Miért a reggeli a legfontosabb étkezés? A reggeli energia csak a kezdet

A reggeli egyike azoknak az étkezéseknek, amelyeket soha nem szabad kihagyni a nap folyamán. Egy jó éjszakai alvás után ez adja meg a szervezetednek a működéshez szükséges energiát, és megszünteti a fáradtság érzését. Emellett segít egyensúlyban tartani a vércukorszintet, mivel a szervezet számára alapvető energiaforrást – szénhidrátokat – biztosít.

Emellett a tápláló reggeli rendszeres fogyasztása segít az egészséges testsúly fenntartásában. Azok az emberek, akik rendszeresen nyúlnak reggel az első étkezésükhöz, kevésbé valószínű, hogy a nap folyamán fokozatosan túlzabálják magukat, így sokkal könnyebb megtartani a testsúlyukat. Érdemes azonban odafigyelni arra, hogy milyen termékek kerülnek a reggeliző tányérra.

Milyen péksüteményeket reggelire? A szakértők azt tanácsolják

A kenyér az egyik olyan termék, amelyet ébredés után közvetlenül a leggyakrabban fogyasztunk. De érdemes odafigyelni a részletekre. A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy bármilyen édes élesztő az egyik legrosszabb választás reggelire. A bennük található keményítő és cukor ugyanis gyorsan megemeli a vércukorszintet, ami fáradtságérzetet és fejfájást okozhat. Emellett arra késztetnek, hogy gyorsan újabb nassolnivaló után nyúljunk.

Amikor kenyeret választunk reggelire, érdemes figyelmesen elolvasni az összetevőket. A táplálkozási szakemberek azt tanácsolják, hogy a kenyér legyen gazdag probiotikumokban. Az egyik ilyen kenyér a kovászos kenyér – tanácsolja Cristina Barrous táplálkozási szakértő a spanyol Vogue magazinnak adott interjújában. Ez tejsavbaktériumokat tartalmaz, amelyek jót tesznek a bélflórának, és ha erjesztéssel készül, nem okoz túlságosan megugró vércukorszintet.

Milyen kenyeret érdemes enni? Minden reggel nyúlj érte

A táplálkozási szakértők szerint az egyik legjobb választás a sötét rozskenyér. Sok rostot tartalmaz, ami jót tesz az emésztőrendszernek, és elősegíti a fogyást is. A szakértők azt is tanácsolják, hogy reggelente nyúljunk a többmagvas kenyérhez vagy a diós kenyérhez.

A reggeli elkészítésekor érdemes lemondani a fehér kenyér alapú szendvicsek terveiről – különösen a műanyag csomagolásba zártakról. A fehér, búzaalapú kenyér ugyanis lényegesen kevesebb rostot és ásványi anyagot tartalmaz, amelyeket a gabona feldolgozása során eltávolítottak.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche