A leggyakoribb kutyanevek Csehországban. Ez már nem folyó. Egy sajátos tendencia alakult ki

A statisztikák unalmasak, de értékes adatokkal rendelkeznek, Jaroslav Uhlíř és Zdenek Svěrak népszerű dalában éneklik. Valóban értékes adatok vannak benne, és nem kell mindig unalmasnak lennie – a statisztikákkal például megismerkedhetünk a legnépszerűbb kutyanevekkel, amelyeket a cseh gazdik adtak kedvenceiknek. Az Országos Állattulajdonosok Nyilvántartása foglalkozott ezekkel a statisztikákkal, és valóban volt elég anyag az adatgyűjtéshez, hiszen a nyilvántartásában több százezer kisállat szerepel.

A legnépszerűbb nevek rangsorából jól látszik, hogy a gazdik többnyire ragaszkodnak ahhoz a bevált elvhez, hogy a kutyanevek maximum két szótagosak legyenek. A kutyát Maxmiliánnak vagy Miss Klementýna kutyának hívni minden bizonnyal eredeti, de normál működésben nem túl praktikus, ráadásul a kutya számára a legkönnyebb megtanulni egy rövidebb és érthető nevet, amely nem zavarja a parancsok hangját (például Sandy x ül).

És melyik nevek szereznek pontot a cseh tulajdonosoknak? Egyértelmű az elmozdulás a tipikus kutyanevekről, mint például Žeryk vagy Brok, az emberi nevekre, mint például a Dan vagy a Filip, ami azt jelenti, hogy a kutyák egyre inkább az emberi háztartások teljes értékű tagjaivá válnak.

A statisztikák szerint Csehországban a legnépszerűbb kutyanév a Max, míg a nőstények a Beta nevet viselik. És látható, hogy a Betty név már régóta népszerű, a tacskó Betty már a 80-as években a legendás sanzonénekesnő, Ljuba Hermanová tulajdonában volt, az állatok nagy szerelmese, aki kutyás barátjáról is megemlékezett a könyvében. emlékek.

A tíz legnépszerűbb kutyanév között tipikusan emberi nevek jelentek meg, mint például a már említett Dan és Filip, de Sam, Mates, Ben, Bert, a nemzetközi Ron és Charlie, valamint az egyetlen igazán kutyanév is. nem található az emberek között, Bady.

Hasonló helyzetben vannak a kutyáslányok, az abszolút kedvenc Bétán kívül a Bára, Nela, Sára, Mia és Tereza női nevek, valamint a Lili, az angol Pegy és a még inkább fenntartott Jesi és Besi nevek. az állatvilág nyer.

És hogyan nevezik el a kutyákat fajták szerint? A tacskók és schnauzerek leggyakrabban Benek, a tacskók és schnauzerek béták, a szelíd chihuahuák leggyakrabban Maxek, a lányok pedig kellően szelíd névvel rendelkeznek Lili, a labrador fiúk körében a legnépszerűbb Max és Bady, míg a szukák közül Sára. A német juhászok továbbra is őrzik a tipikus kutyaneveket, mint például a Rex és a Brita, amelyek nagyon hasonlítanak a csehszlovák farkaskutyákhoz, ahol Argo és Kira pontokat szerez. A yorkshirek számára a kedvenc Ben a kedvenc, a yorkshiek pedig leggyakrabban Jessie. Az amerikai staffordshire terrierek büszkék a bátor Rocky névre, míg nőstény társaikat leggyakrabban szelíd Mia néven hívják. A berni pásztorkutyákat leggyakrabban Bennek és Badnek nevezik, míg „bárányok” Bélának és Bárának hívják, a border collie-k legnépszerűbb nevei Max és Jesi. A beaglek ragaszkodnak a B betűhöz, és pontozzák őket Ben és Bára, míg a golden retrievereket leggyakrabban Maxnek és Jessie-nek hívják.

Látható, hogy az eredetiségre és kreativitásra irányuló minden igyekezet ellenére kutyás barátaink névadásában vannak olyan állandók, amelyekkel szinte nem lehet hibázni.

Erőforrások:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche