A leggyorsabb lekvár: Csak egy kis gyümölcsre és egy serpenyőre van szüksége. Néz

Nem mindenki tud saját gyümölcsöt termeszteni, miközben a legtöbben szeretik a lekvárokat, a házi készítésű pedig abszolút összehasonlíthatatlan a boltival. Te is szívesen készítenél néhány üveg lekvárt készletnek, de gyümölcsöt kell venni, vagy csak egy marékkal? Nem számít! Megmutatjuk, hogyan készíthetsz néhány perc alatt és teljesen egyszerűen különféle gyümölcsökből uzsonnát.

Málnás finomság

A kis erdei gyümölcsök még csak beérnek, és nem nehéz begyűjteni őket a természetben. Nem kell belőlük 10 kilogrammot összegyűjteni, hogy finom lekvárt készítsünk. Ellenkezőleg, sokkal kisebb mennyiség is elegendő. Hogyan készítsünk erdei gyümölcsös finomságot, nézze meg a videót:

Forrás: Youtube

Az áfonyát és az erdei szamócát továbbra is szabadon szedheti a természetben, vagy megvárhatja a nyár legvégén beérő szederet.

Pan, mint segítő

Még kis mennyiségű lekvár elkészítésének leggyorsabb módja egy egyszerű trükk. Használjon tapadásmentes serpenyőt. A poén az, hogy a serpenyőnek nagy felülete van, amin gyorsabban elpárolog a gyümölcsből a felesleges folyadék, és nem kell sokáig fazékban főzni a lekvárt.

Az eljárás olyan egyszerű, mint egy pofon

Válasszon gyümölcsöt ízlése és lehetőségei szerint. Kiváló állapotban kell lennie. Veretlenül és sértetlenül. A gyümölcsöt megtisztítjuk, megmossuk és szükség esetén kisebb darabokra vágjuk. Részben össze is keverheti őket. Keverjük össze a gyümölcsöt a cukorral, majd tegyük a serpenyőbe. Nagyjából két púpozott merőkanál elég lesz. Folyamatos kevergetés mellett főzzük, és hagyjuk, hogy a folyadék elpárologjon a gyümölcsről. Hozzáadhatunk zselésítőszert is, de nem szükséges.

A poharakba kanalazzuk

Ha már elég sűrű a gyümölcs, próbáld meg megnézni, hogy jól zselésít-e. Csak néhány csepp lekvár egy hideg tányéron. Lehűlés után a lekvárnak nem szabad kifolynia. Ha kész, készítsünk elő kis, tökéletesen tiszta poharakat, és öntsük bele a lekvárt. Fedjük le és sterilizáljuk további 20 percig a szokásos módon.

kapcsolódó cikkek

Források: , ,

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche