A leggyorsabb módja a redőnytisztításnak: így kell csinálni a szakértők szerint

Világítson a redőnyökre

Továbbá, vettél egy olyan furcsa kefét a redőnyökkel együtt, amelyik több sorban sörtézik, hogy szépen illeszkedjen a redőnyök fesztávjához, így úgy tűnik, mintha az lenne a megfelelő és valójában egyetlen tisztítóeszköz?

Talán ugyanez elmondható a leülepedett porról is, sajnos a kefe egyébként használhatatlan, és nem utolsósorban a vele való munka tényleg nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik. Hogyan kell tehát dolgozni a redőnnyel?

Hogyan tisztítsuk meg gyorsan a redőnyöket?

Hozzá kell tenni, hogy a redőnyöket minden esetben célszerű az ablakok és kereteik mosása előtt tisztítani, mert nehezen kezelhetőek. Tisztítás közben részben hozzáérnek az ablakokhoz, és a lefolyó piszkos víz vagy a felgyülemlett por feleslegesen újra összepiszkolhatja az ablakokat stb.

Két választása van. Ha ez elegendő, válassza a száraz lehetőséget, ahol gyakorlatilag csak letörli a port. Ellenkező esetben vizet használsz, és így nedves tisztítást, ami lényegesen nagyobb kihívást jelent.

Ha azonban a redőnyök fából, szövetből vagy papírból készültek, a biztonság kedvéért csak száraz tisztítással tisztítsa őket az ablakokon, és érdeklődjön a gyártónál a megfelelő mélytisztítási eljárásokról.

Az alapok a porszívó fúvókájára erősített kefével porszívózza fel a port. Mielőtt ezt megtenné, a vakok lekerekített felső oldalát maga felé kell fordítania. Ezáltal egy majdnem egyenletes felületet hoz létre, amelyet könnyebb porszívózni és szárazra törölni. A redőnyök porszívózása kefével gyakran elég hatékony és gyors is, és minden anyaghoz alkalmas!

A redőnyök tisztításának száraz és nedves módszere

Ha továbbra is a száraz módszerrel szeretné folytatni a tisztítást, és a porszívózás segített valamennyit, de az eredmény még mindig nem elég jó, húzzon a kezére pamutkesztyűt vagy zoknit, állítsa be a redőnyöket úgy, hogy minél több fény jusson át rajtuk, és az ujjaival a lamellák közé tudjon nyúlni. Az ujjaival húzza ki a pormaradványokat a lamellákról a kesztyűn vagy zoknin keresztül. Ez természetesen mikroszálas ruhával is elvégezhető, de a zoknival lényegesen gyorsabb és egyszerűbb.

Most jön a következő lépés, ez pedig a nedves tisztítás. Ha úgy találja, hogy a redőnyök már a világnak néznek, akkor nem kell a nedves fázisra lépni, de előbb-utóbb ezt is meg kell tenni.

Kezdje a lamellák kevésbé szennyezett vagy alsó részével. Vagyis fordítsd el a redőnyt úgy, hogy az alja feléd nézzen. A redőnyök mosásához elegendő a sima meleg víz egy kevés ecettel. Kerülje a buborékos szappan vagy mosószeres oldatok használatát, ezek csak megnehezítik a munkát.

Az ecetes vizet egy szórófejes flakonnal vagy a folyadékba mártott mikroszálas ruhával vigye fel, csavarja ki tökéletesen, és törölje át vele a redőnyöket fentről lefelé és oldalról oldalra egy irányban. Ha még mindig nedvesnek tűnnek, törölje át őket egy száraz ruhával. Ezután fordítsa a redőnyöket a másik oldalra, és ismételje meg a folyamatot.

Ha a redőnyökön hiányosságokat vagy még mindig kellemetlen foltokat talál, törölje le őket külön-külön egy törölközővel vagy egy enyhén nedves zoknival, amelyet a kezére húzott.

Az irodai függőleges széles redőnyök esetében hasonló a helyzet, csak elég egyszerű, ha mindkét kezével egyszerre mindkét oldalról, rongyokkal húzza le a szennyeződéseket.

A redőnyöket minden bizonnyal a kádban is le lehet szerelni és kimosni, ahogy a posztban is láthattad, de ez elég kockázatos vállalkozás. Ráadásul a kádban mosás csak látszólag könnyebbnek tűnik.
Emellett nem minden redőny szerelhető le könnyen, és könnyen elszakíthatod a régebbi, de még mindig működőképes modelleket, amelyeken vastagabb műanyag vonal fut végig. Sajnos a javítás nem mindig lehetséges csak azért, mert régebbi típusokról van szó.

Kapcsolódó cikkek

Források: goodhousekeeping.com, skrblik.cz

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche