A leghosszabb életű kutyafajták. Ezek a fajták több évtizedig élnek

Ön kutyabarát? Ha háziállatot szeretne, vagy már van otthon egy, talán kíváncsi, hogy mely kutyafajták a leghosszabb életűek.

Mindenki, aki kutyát vesz, azt szeretné, ha négylábú barátja minél tovább mellette lenne. A kutyák átlagos élettartama körülbelül 10-13 év. A kistestű kutyák általában tovább élnek, mint a nagytestű fajták. Azonban amíg az állat jó étrendet, sok mozgást és tökéletes egészségügyi ellátást kap, addig sokszor kitolódik a korhatár. Egyes fajták génjeiben azonban benne van a hosszú élettartam. Melyek ezek?

Melyik 5 háziállat élt meg rekordkort? Tudd meg ebből az érdekes videóból:

Chihuahua

Ez a különleges kutyafajta az egyik leghosszabb életű. Átlagosan 12-14 évig élnek, de nem ritka, hogy a 20 éves kort is elérik. A chihuahua eredetileg Mexikóból származik, de hamarosan az egész világon népszerűvé vált. Az első chihuahua 1971-ben került hozzánk az USA-ból. Ha ilyen kutyát veszel, tudnod kell, hogy nagyon tanulékony, félelmet nem ismerő, játékos és ami a legfontosabb, hűséges. Annak ellenére, hogy kisebb fajta, sok mozgást és megfelelő kiképzést igényel.

Jack Russell terrier

A kistestű terrierek is ebbe a kategóriába tartoznak, és az egyik legnépszerűbb fajták közé tartoznak. A Jack Russell általában 13 és 16 éves koráig él. Egy ideig még a leghosszabb életű kutya Guinness-rekordját is tartotta. Willie, a terrier ugyanis teljes 20 évet élt, mielőtt 2014-ben elhunyt. Ez a fajta tele van energiával, ezért számolj azzal, hogy ennek a kutyának aktív életre, gyakori figyelemre és következetes kiképzésre van szüksége.

Yorkshire terrier

Ez a terriertípus is hasonló életkort ér el. Egyáltalán nem ritka, hogy 15 éves koráig él. A yorkshire terrierek nagyon népszerűek magas intelligenciájuk és nagyszerű temperamentumuk miatt. A neveléssel ugyanaz a helyzet, mint a Jack Russellnél, következetesnek kell lennie. Ez a fajta valójában egy kicsit makacs.

Tacskó

Ez a fajta tartja a hosszú élettartam rekordját is. A Guinness Rekordok Könyve a Chanel tacskót tartja számon, mint a leghosszabb életű kutyát. Halálakor 21 éves volt. Átlagosan a tacskók általában 12-16 évig élnek, egyes példányok akár 19 évig is elélnek. Nyugodt és barátságos fajta, amely mindig hűséges a gazdájához. A tacskók intelligenciájukról, akaratosságukról és bátorságukról is ismertek.

Beagle

Ez egy közepes méretű, zömök testalkatú fajta, amely eredetileg Nagy-Britanniából származik. Eredete az ókori Görögországig (Kr. e. 430) nyúlik vissza, és a legkisebb és legrégebbi fajták közé sorolják. A beagle átlagon felüli intelligenciával rendelkezik, sok mozgást igényel, játékos, de makacs is. Mivel mindig az élelem után kutatnak, összpontosítson a számukra megfelelő adagolású táplálékra.

Toy uszkár

A magas életkor szintén az uszkárok jellemzője. A várható élettartamuk általában 12-18 év. Magas intelligenciájukkal a fentebb megnevezett fajtákhoz hasonlóan rendelkeznek, ezért olyan kiképzést igényelnek, amely az állandóan elfoglalt pszichéjüket is támogatja. Nagyszerű családi háziállat, amely meglehetősen sok energiával rendelkezik és jelentős mértékben társaságkedvelő.

Shih-tzu

Ezt a büszke és nemes járású kis kutyát gyakran nevezik „díványkutyának”. Kiváló társ a fizikailag nem túl aktív emberek vagy a gyermekes családok számára. Azonban kényeztesse őt napi sétával, ahol aktívan játszhat vele. A shih-tzunak gyönyörű hosszú, selymes szőrzete van, ezért számítson arra, hogy rendszeres ápolást, napi fésülést és fésülködést igényel.

Máltai

Ez a fajta a legrégebbi fajták közé tartozik. Az ókorban nagyon népszerű volt, és először a Kr. e. 9. században jegyezték fel írásban. Képviselőit robusztus egészség jellemzi, és átlagosan 15-17 évig élnek. A máltaiak nagyon érzékenyek a magányra, ezért ne hagyjuk őket sokáig egyedül. A megfelelő kiképzés azonban segíthet ezen a nehézségen.

Pomerániai

Bár ez a fajta úgy néz ki, mint a legimádnivalóbb plüssmackó, akit állandóan simogatnál és ölelgetnél, mégis van benne némi temperamentum is. Az átlagéletkor 12 és 16 év között van, de a feljegyzések szerint volt olyan kutya, amely 21 évet és 8 hónapot élt. Nemcsak nagyon aranyos külseje van, hanem nagyon kedves temperamentuma is.

Shiba Inu

Azt mondják, hogy ez a makacs kutya egy macska természetével rendelkezik. Odaadó társ és szerethető társ, aki úgy néz ki, mint egy plüssállat. Rendszerint több mint 16 éves koráig él. A Shiba Inu szereti a játékkal járó sétákat, meglehetősen függetlenek és aktív mozgást igényelnek. Jellemző rájuk egyfajta makacsság és néha távolságtartás. Ezért következetes vezetőre van szüksége.

Forrás:www.zoom.iprima.cz, www.moulik.cz, www.i60.cz.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche