A legjobb 3 tipp szakértőktől: hogyan lehet olcsón és gyorsan szigetelni egy házat hétvégén

Ahogy csökken a levegő hőmérséklete és beköszönt az igazi hideg, a hétköznapi embereket egyre jobban foglalkoztatja, hogy mennyibe fog kerülni otthonuk fűtése. Ha pedig nem akarja a bankszámlát tönkretenni, érdemes lehet egy pillantást vetni otthonára, hogy megtudja, mit tehet annak érdekében, hogy az Ön által fizetett hő teljesítse a munkát.

Ezzel kapcsolatban azt írja: „Minél jobb a ház hőszigetelése, annál kevesebb energiát kell felhasználnia, és ezért fizetnie kell a fűtésért.” A szakértők szerint most van a legjobb alkalom a szigetelésre, hiszen egész téli hónapban élvezheti előnyeit.

A padlás, a falak vagy a padló szigetelése nagyszerű hatással lesz, de ez egy nagy és költséges projekt, amely időt és jelentős befektetést igényel. Ugyanakkor számos olyan kozmetikai munka létezik, amelyek néhány óra alatt elvégezhetők, és kiváló eredményt érhetnek el az energiafogyasztás csökkentésében.

Valószínűleg már észrevetted, honnan érkezik a hideg levegő az otthonodba. A huzat jellemzően külső ablakokból és ajtókból, nyitott kéményekből, padlásnyílásokból vagy a padlódeszkák és a lábazati lécek közötti résekből származik.

Mi a teendő ebben az esetben? Fektessen be egy kéménytekercselőbe, a repedéseket lezáró habcsíkokra és egy szigetelő ablakfóliára, ha meg akarja akadályozni, hogy a hő az egyszeri üvegezésen keresztül távozzon. És ha van ideje és pénze, szereljen fel sötétítőfüggönyt. Mindez melegebbé és kényelmesebbé teszi otthonát.

Ha olyan repedéseket talál, amelyek miatt a hab nem alkalmas tömítésre, speciális szerszámokra lesz szüksége. Ezért, hogy megakadályozza a hideg levegő behatolását az ajtók alján, vásároljon ajtólap aljára rögzíthető ajtólapokat és keféket, valamint postafiókkeféket.

Ezen túlmenően, ha otthonában van olyan kandalló, amelyet nem használ, szereljen be speciális huzat elleni tömítéseket a kémény belsejébe. Ez a meleg levegőt bent tartja, és megakadályozza a hideg levegő bejutását az utcáról.

A melegvíz-tároló tartályt is le kell szigetelni, hogy a hőmérsékletet hosszú ideig fenntartsa, és el kell zárni minden nyitott csövet és szelepet, amely a központi fűtési rendszerbe meleg vizet szolgáltat. Ez nemcsak az energiahatékonyságot javítja, hanem megakadályozza a csövek fagyás miatti károsodását is.

Mindezek az intézkedések végső soron az energiafogyasztás csökkenéséhez, és ezáltal a hő árának csökkenéséhez vezetnek.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche