A legjobb függőleges ágy eper számára. Még egy ezermester is elkészítheti ezen utasítások szerint!

A függőleges virágágyások nemcsak helyet takarítanak meg, hanem elegánsak és praktikusak is. Rossz körülmények esetén az ágyás könnyen mozgatható, így nem kell tartania a teljes termés esetleges tönkremenetelétől. A növények gondozása is egyszerűbb, mert könnyebben szabályozható az öntözés és a műtrágyázás, amelyre ekkor már nincs annyira szükség.

Forrás: Youtube

Különböző típusú ágyak

Otthon tárolod a régi holmikat, mert úgy gondolod, hogy egyszer jól jöhetnek? Most igazán itt az ideje, hogy végre használd őket! Készíthet függőleges ágyakat raklapból, fiókos szekrényből, PVC csőből, tömör szőtt vagy nem szőtt anyagból, PET palackból vagy hordóból. Miből készítesz függőleges virágágyást?

Ágyak vízelvezető csövekből

Ha szeretné egy kicsit vidámabbá tenni az ágyakat, használat előtt lefestheti a lefolyócsövet nem mosható festékekkel. Vágja a csövet hosszában két részre, amely két virágágyást hoz létre. Akasszon fel két láncot oda, ahol függőleges ágyat szeretne. Használja a fémrudakat a padlók létrehozásához, majd helyezze rá a vágott csőszakaszokat. A végén vakítsuk meg a csövek végét, töltsük fel a belsejét aljzattal és ültessük el az epret.

Raklapok markolatokhoz

Klasszikus fa raklapból is készíthetsz gyönyörű függőleges virágágyást, amit mindenki irigyelni fog. Ha a raklapja már elöregedett, és a megjelenésük nem sok, javítsa őket fafestékekkel. Az előkészített raklapokat csavarja a falhoz, vagy kicsit magasabbra is helyezheti a raklapot, hogy ne kelljen meghajolni, hogy elérje az epret. Amint a raklap megtartja, akassza fel az egyes rétegek mögé függő virágcserepeket, amelyekben az eper virágzik.

Önöntöző ágyások

Egy keskeny, körülbelül 1,5 cm átmérőjű cső lesz öntözésre. Fúrjon bele kis lyukakat a felső részébe. Tekerje be a csövet a lyukakkal geotextíliába vagy zsákvászonba, és rögzítse zsinórral. Zárja le a cső alsó végét fedéllel. 10 cm-rel rövidebb, 10-15 cm átmérőjű cső alkot majd virágágyást. Kb. 20 cm távolságban vágjunk bele nagyobb lyukakat, a végét ismét zárjuk le, majd tegyük bele az öntözőcsövet. Öntsön egy kis vízelvezetőt az aljára, majd földelje le. A végén csak ültessük el az epret, és rögzítsük jól a függőleges ágyást, hogy stabil legyen.

kapcsolódó cikkek

Források: , ,

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche