A legjobb módja a hús tárolásának: a fagyasztott és pácolt húsok sokáig frissek és zsengék maradnak!

Ha hosszabb ideig kell tárolni a húst, választhatod e két módszer valamelyikét. Olvasónk, Jarka asszony Liptóból, elmondta nekünk a hentes tippjét, hogyan kell lefagyasztani a húst. A második utasítás az oldalról származik, és ennek köszönhetően tökéletes lesz a saját levében pácolt hús.

Fagyasztott hús

Szükségünk van:

marhahús vagy csirke vagy sertés vagy más

Eljárás:

1. Készítsünk elő egy darálót egy kis szitával, és daráljuk le az összes húst.

2. A darált húst nagyon jól keverje össze, és tegye fagyasztóálló zacskókba, zacskónként kb. 1 kg-ot (minden húst külön zacskóban tároljon).

3. A darált húshoz ne adjunk hozzá semmit, hogy sokáig friss maradjon, és ne veszítse el az ízét.

4. Amikor csak szüksége van rá, előveheti a zacskó darált húst, és szükség szerint felhasználhatja. Csak hagyja kiolvadni a hűtőben, és készítse el bármilyen recept szerint.

Sertéshús saját levében

Szükségünk van:

1 kg sertéshús (ebben az elkészítésben lapocka)

1 evőkanál konyhasó

opcionális: fekete őrölt bors

500 ml-es tartály

Eljárás:

1. Mossuk meg és szárítsuk meg a húst. Próbáljon meg nem hagyni rajta még egy kis zsiradékot sem, mert az a főzés során megolvad, majd megalvad és parafát képez a pácolt húson.

2. Vágjuk a húst körülbelül 50-60 g-os darabokra, és tegyük egy tálba.

3. Adjunk hozzá sót, és alaposan keverjük össze.

4. Hagyjuk állni a húst 15-20 percig.

5. Közben készítse elő az üvegeket és a fedeleket: mossa meg őket szódabikarbónával, majd papírtörlővel szárítsa meg őket. A fedeleket néhány percig vízben forralhatod, hogy sterilizáld őket.

6. Keverje össze újra a húsdarabokat, majd helyezze őket az előkészített edényekbe. Ne töltse meg az edényeket a felszínig, hanem hagyjon kb. 1 cm-t szabadon a tetejétől. Ellenkező esetben a hús a főzés során felemeli a fedeleket.

7. Helyezze az üvegeket egy megfelelő edénybe, és bélelje ki az alját egy tiszta ruhával. Fedjük le az üvegeket fedővel.

8. Ezután öntsön annyi hideg vizet az edénybe, hogy az üvegek 3/4-ét ellepje. Tegyünk egy súlyt (például egy sütőlapot) az üvegek tetejére.

9. Fedjük le az edényt egy fedővel, és forraljuk fel a vizet. Ezután csökkentse a hőfokot enyhe főzésre, és főzze 5 órán át. Ellenőrizze a vízszintet a fazékban 60 percenként, és szükség esetén töltse fel forró vízzel.

10. Fokozatosan vegye ki az üvegeket az edényből, és húzza meg a fedeleket.

11. Takarjuk le őket meleg takaróval, és hagyjuk 12 órán át hűlni.

12. Tárolja az üvegeket sötét és hűvös helyen, lehetőleg kamrában, pincében stb. Az ilyen tartósított hús 3-4 évig eltartható. Bármilyen húsfélét tartósíthatunk így.

Jó ízlést kívánok!

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche