A legjobb módja a redőnyök portalanításának. Egyetlen mozdulattal és azonnal

A redőnyök tisztítása kihívást jelentő feladat lehet. A por folyamatosan rájuk rakódik, és a redőnyöket nem lehet egyszerűen levenni és kimosni, mint a függönyöket vagy drapériákat. Szerencsére a technikák jelentősen megkönnyíthetik a munkát.

Hogyan tisztítsuk a redőnyöket mosás nélkül

Ha a por nagymértékben lerakódik a redőnyökön, kerülje a lamelláról lamellára történő mosást – ez hihetetlenül fárasztó és kellemetlen. Ehelyett döntse meg a redőnyöket maga felé, és törölje át teljes hosszában a dőlés irányába. Ezután fordítsa meg a redőnyt, és a másik oldalát is hasonló módon tisztítsa meg. Ennek hátránya, hogy így egy kisebb terület marad, amelyet nem érhet el a ruhával – és ez az a terület, ahol a redőny lamellái átfedik egymást. Ezt aztán egy ronggyal külön-külön is meg lehet tisztítani.

A porszívó mint segítő a redőnyök tisztításánál

A redőnyök portalanításának egyik leghatékonyabb módja a porszívó használata. Ne felejtse el utólagosan felszerelni a porszívóját egy kárpitos bútorokhoz való tartozékkal, ha még nem rendelkezik ilyennel. Tegye fel a tartozékot, és kapcsolja be a porszívót a lehető legkisebb teljesítményen. Ezután porszívózza ki egyenként a redőny egyes lamelláit. A por lerakódásának megakadályozása érdekében rendszeresen ismételje meg a tisztítási folyamatot.

Gyors és hatékony tisztítás zuhanyzóval

Ha az előző módszereket nem találja megfelelőnek, van egy másik alternatíva is. A redőnyök felszerelése és eltávolítása egyáltalán nem bonyolult, így egyszerűen leveheti őket, és alaposan lezuhanyozhatja őket. Ez a módszer gyors és hatékony. Csak a lamellákat zuhanyozza le, a szerelési mechanizmust ne. Zuhanyzás után ne hagyja a redőnyöket a napon száradni, hogy minél gyorsabban megszáradjanak, és ne hagyjanak csúnya foltokat. Télen a hajszárító helyettesítheti a napot, de ez időigényesebb.

Tisztítsa rendszeresen a redőnyöket

A redőnyök tisztítása macerás lehet, de a rendszeres ápolás megéri. Bármelyik fenti módszert is választja, soha ne mossa le az ablakokat, mielőtt a redőnyöket tisztítaná. A redőnyökről származó por újra elszínezheti az ablakokat.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche